Fomo och socialt trött

När jag är med min familj drabbas jag som allra mest av fomo. Jag har svinsvårt att dra mig undan, att inte tillbringa varenda minut med någon familjemedlem. Och det är ju ljuvligt, att njuta så av sällskapet. Alltså njuta innebär även bli galen av irritation, sucka högt och tappa tålamodet. Så inga ständigt rosa moln här inte. Men som sagt. Vill ändå hänga. Oavbrutet. Och alla i familjen är ganska lika där. Men egentligen behöver vi ju alla lite paus. Fast ingen av oss lyssnar på den rösten särskilt ofta. Som att den skulle betyda att man inte vill umgås. När den egentligen bara säger åt en att ta ett break.

Idag sköljde den över mig när vi avslutat kräftorna och snart skulle hugga in på efterrätt. Ett bra tillfälle eftersom jag då kunde ställa mig och diska. Jag hörde alla sitta och diskutera ute vid middagsbordet medan jag sköljde tallrikar och fyllde diskmaskinen. Så mysigt och lagom socialt just då.

Jag har alltid varit dålig på att lyssna på den rösten. Rösten som säger att jag behöver vara själv en stund. Men har de senaste åren insett hur viktig den är! Jag behöver dra mig undan. Vara social till max och sedan pausa. Jag har märkt att jag får så mycket mindre ångest om jag laddar upp mig.

Jag vet inte riktigt vart jag vill komma. Tyckte mest att det slog mig att min fomo är som starkast med familjen. Och att det är lätt att glömma bort stunder av paus under semestern.

Bilder från idag när vi tog med pizza/focaccia som min syrra gjort till stranden:

Nappgreppet – ta den nu bara! För bröna och alla kläder som ej vill bli nedkräktas skull!

En mamma – tre barn. Och pizza.

 1. Ann skriver:

  En röst som säger att man pausa när man hänger med familjen??? Vad är det för röst? Måste vara schizofreni?? 😆

 2. Sofia skriver:

  Du har säkert provat alla olika medel för att få Nou ta napp, men om du inte har provat Bibs nappar i naturgummi kan jag tipsa om det☺️ Har själv bebis som vägrade alla sorters nappar men tillslut hittade vi en som fungerade. Den ser rätt retro ut men ändå cool:)

  Kan vara värt ett försök:)

  1. Tack!! Ska testa! Har ej drabbats av napp-panik än – vi har alltså inte testat mer än en napp. Men snart så kanske vi kör napp-provning, så ska jag kolla in denna!

 3. Jag lider också av svår familje-fomo. Tänk om något av barnen gör något gulligt och jag skulle MISSA detta?!? Blev nyligen sjukskriven för utmattning och det beror delvis på just detta, att jag inte prioriterar återhämtning i ensamhet, men samtidigt vill jag inte missa en minut av familjetiden…Kanske är det därför någon uppfann disk/tvätt/dammsugare, för att ge föräldrar tråkig men nödvändig distraktion från familjandet?

  1. Ja alltså med barnen är det värst! Där behöver man det ju VERKLIGEN och jag är helt värdo på det!
   Om Mattias föreslår att dra iväg med barnen så slutar det nästan alltid med att jag följer med, för annars missar jag ju en familjestund!!! Sedan blir jag irri att jag ALDRIG får vara ensam! Hehe …
   Förstår utmattningen!
   Det är faktiskt också viktigt att komma ihåg att förväntningar och krav från samhälle och omgivning spelar in här. Det är inte bara självförvållat!
   ❤️

   1. Visst är det så, det är många saker som spelar in! Tack för fin, alltid läsvärd och intressant blogg!♥️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..