ANNONS

Fredagsfunderingar på väggen

/

Läste Lisa Magnussons text och lyssnade på En varg söker sin pod. Båda talar om kvinnor som bränner ut sig. Hur det ökat och vad det beror på.

Lisa Magnusson skrev något som jag inte kunnat släppa. Om kvinnan som är sjukskriven, som liksom tvångsmässigt går efter barnen och plockar upp allt. Att det inte är sjukdomen utan symptomet.

Så intressant!

Jag funderade då på vad sjukdomen var. Lisa Magnusson menar att det är maktlösheten när det handlar om personer med lågavlönade yrken, men undrar över alla andra då. Varför blir de utmattade?

Jag tänkte på bekräftelse och duktighet. Att det eskalerat med sociala medier och får oss att tvångsmässigt prestera på precis alla plan och rapportera om det.

Idag efter diskussion tänker jag också jämställdhet. Alltså bristen på. När kvinnor blir jämställda män när det kommer till yrkesliv men män inte blir jämställda kvinnor när det kommer till familjeliv.

Vad tror ni? Vad är orsaken…nej jag menar orsakerna – för det är inte så enkelt som att det är en enda orsak – till alla utmattade främst kvinnor?

9
89

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00