ANNONS

Veckans mat – så mycket gott!

/

Okej peppen över att sätta igång vardagen och därmed få äta och laga precis det jag vill är… jättestor!? Förlåt det klämkäcka men wiii vad kul att göra matplan! (alla som vill knuffa mig hårt nu har jag all förståelse för).

Denna vecka blir supergod i alla fall. Får se om vi lyckas hålla den enligt plan he he…

Äta i veckan

Mån Grekisk pytt från Tuvessonskan.
Jag utgick från hennes kokbok Plåtmat, men nästan samma recept finns också här upptäckte jag.

Den här tar ju lite tid, vilket jag hade eftersom Nou sov och jag kunde göra tzatziki och syra rödlök och skala och skära potatis. Men har man inte föräldraledigt med sovande bebis skulle jag antingen göra denna på helgen eller köra genvägar som färdig sås och skippa löken.

Tis Gnocchi med citron, päron och rosmarin.
Den här lade StinaStils upp i sitt instaflöde och jag dreglade ner telefonen. Ett recept från Underbara Clara. Och nej jag kommer ej göra egen gnocchi, köpte färdig. Och jag kommer nog köra rostade solrosfrön istället för mandel eftersom vi har det hemma. Och jag kommer ta torkad rosmarin.

Ons Pasta puttanesca från Allt om mat.
Snabb enkel pasta är det bästa jag vet. Fick upp detta i mitt flöde och ba: den tar vi! Sedan köpte jag sardiner istället för sardeller vilket jag en googling senare insåg inte alls var samma sak, men hey, låt oss prova!

Tors Grillat potatispaket från Tuvessonskan.
Det ska vara fint väder, låt oss hålla grillen vid liv!

Fre Tomatsoppa med mozzarella.
Jag är lite trött på fredagsplocket. Det är inte barnen. Jag tänker att en soppa och lite plock blir bra kompromiss.
Recept från kära Tuvessonskan igen!

Lör lunch blir väl pasta och broccoli kan jag tro. Middag gör vi nog pizza, för vi har en deg hemma.

Sön Ghanesisk böngryta med ris från Zeina.
Denna lät ju väldans god! Kommer skippa bananerna pga lat? Och kommer göra en fetasås istället, för det hade Hanna till sin linsgryta och det var ju supergott. Fetaost blev lite temat denna vecka va?

Igår gjorde jag även en sådan här treveckorssallad, inpirerad av Linneas skafferi, men också Zeinas. Körde en kombo av deras dressingar. Tex hade jag i socker, som Zeina har, för hållbarhetens skull. Och blandade raps- och olivolja, samt vitvinsvinäger och äppelcidervinäger. Ja jag har beslutsångest och gläds åt att man kan välja både ock!!
Jag skippade paprikan pga gillar ej när den blir mjuk. Skippade också purjolök eftersom jag tror Maja kommer äta av denna sallad men inte med lök i.
Tror och hoppas att vi kommer äta upp denna på en vecka. Äntligen får vi sallad till maten! Jag pallar ju aldrig göra det annars.

31252832_10156082782406226_756434678168158208_o

Igår gav jag mig förresten på utmaningen att handla med två barn varav en spädis. Det gick SVINBRA nästan hela vägen, men sista 15 minuterna var så jobbiga att jag överväger att aldrig göra om det. Märta var jätteduktig men kände nog precis samma sak – aldrig mer! Fram tills vi åkte i bilen hem och hon fick typ tio leenden av Nou. Allt förlåtet! De är smarta de där bebisarna…

IMG_5022

5
75

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00