ANNONS

Fredagsfunderingar: if bloggare were boys

/

Senaste tiden har jag läst flera influencers som stolt talar om hur de säger nej till många samarbeten. Det är inte så konstigt med tanke på att hur logiska och bra och pk och vettiga de än är så blir de kritiserade. Det finns alltid något i produkten, sättet eller ämnet influencern tar upp som måste ifrågasättas och kritiseras. Gärna fyrahundra gånger.

Hur som helst. Jag tror inte det hade förekommit om bloggbranschen var en mansdominerad bransch. Kan ni se det framför er? Män som jobbar med det som de drömt om och som samtidigt ständigt ber om ursäkt för att de tjänar pengar på det och förklarar varför? ”Jag tjänar inte massor på det här, säger nej till många samarbeten och vill bara kunna få lite liiiite lön för mödan.”

Jag tror snarare det skulle vara: såhär får du ut ännu mer cash för ditt bloggande. Och alla skulle tycka att det var helt SJÄLVKLART att de gjorde samarbeten och tjänade så mycket pengar som det bara var möjligt.

Säger ej att det ena är bra och det andra dåligt. Att helt ”sälja ut sig” skulle kanske inte vara så tjusigt men inte heller särskilt trovärdigt i längden.

Men jeeeeflar vad trött jag är på gnället på duktiga och flitiga insta-människor. Och jeeeeeflar var trött jag är på att höra att man väljer bort en massa chanser att få lite lön. Jisses hur många har ens möjlighet att tacka nej till lön flera gånger om året? Eller välja och vraka mellan arbetsuppgifter?

Så länge det inte handlar om att sälja cigg till femåringar önskar jag att man ba kunde chilla lite i sin jäkla bakom-skärmen-präktighet.

Goder natter från aggrot

1
87

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00