Fredagsfunderingar: if bloggare were boys

Senaste tiden har jag läst flera influencers som stolt talar om hur de säger nej till många samarbeten. Det är inte så konstigt med tanke på att hur logiska och bra och pk och vettiga de än är så blir de kritiserade. Det finns alltid något i produkten, sättet eller ämnet influencern tar upp som måste ifrågasättas och kritiseras. Gärna fyrahundra gånger.

Hur som helst. Jag tror inte det hade förekommit om bloggbranschen var en mansdominerad bransch. Kan ni se det framför er? Män som jobbar med det som de drömt om och som samtidigt ständigt ber om ursäkt för att de tjänar pengar på det och förklarar varför? ”Jag tjänar inte massor på det här, säger nej till många samarbeten och vill bara kunna få lite liiiite lön för mödan.”

Jag tror snarare det skulle vara: såhär får du ut ännu mer cash för ditt bloggande. Och alla skulle tycka att det var helt SJÄLVKLART att de gjorde samarbeten och tjänade så mycket pengar som det bara var möjligt.

Säger ej att det ena är bra och det andra dåligt. Att helt ”sälja ut sig” skulle kanske inte vara så tjusigt men inte heller särskilt trovärdigt i längden.

Men jeeeeflar vad trött jag är på gnället på duktiga och flitiga insta-människor. Och jeeeeeflar var trött jag är på att höra att man väljer bort en massa chanser att få lite lön. Jisses hur många har ens möjlighet att tacka nej till lön flera gånger om året? Eller välja och vraka mellan arbetsuppgifter?

Så länge det inte handlar om att sälja cigg till femåringar önskar jag att man ba kunde chilla lite i sin jäkla bakom-skärmen-präktighet.

Goder natter från aggrot

  1. Ewa skriver:

    Att tacka nej till uppdrag för att de ”inte är pk” är bara korkat. Har man inte en inkomst så kommer Kronkalle snart att knackar på.

    Jag är säker på att boys eller män inte skulle plaina varandra, det gäller att vara förnuftig och stå med bägge fötterna på jorden istället för på ett fluffigt rosa moln. Jag har visst en liten y-kromosom någonstans när det gäller verklighetstänk.

    Kvinnor är tyvärr snabba att plaina varandra, varför vet jag inte. Jag har inga vetenskapliga belägg för den tesen, jag har bara personliga erfarenheter. Fö hur osäker på sig själv är man om man låter sig influeras av ”influencers”?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..