Veckans mat – tack för tips!

Ni gav mig så många bra tips förra måndagen! Två av dem är med på veckans matplan!

Vad har ni för krav när ni ska laga mat? För mig är det tiden som avgör. Det får inte vara för mycket att hacka, för många ingredienser eller för lång väntetid. Gör såklart undantag men just i vardagen tenderar jag att skjuta på det som känns liiiite för krångligt att laga.

Kan ni inte ge mig ert bästa och godaste vardagstips?

Här är vår veckas planerade mat:

Sön: igår åt vi fiskgryta, jag kör alltid lite på känn när jag gör den men ungefär som denna, fast med cayennepeppar och fänkål i.

Mån: har gått runt och varit sugen på kebab i flera veckor! Köpte sån där pulled peas, så nu ska der bli av! Med pitabröd, sallad, tomat och gurka. Och så gör jag den här: Tuvessonskans kebabsås.

Tis: Frasig fetaostpaj med spenat och broccoli från Allt om mat lät ju god och rätt snabb! Annars orkar jag aldrig göra paj pga TVÅ moment med deg först och fyllning sedan.

Ons: ett av tipsen jag fick förra veckan var fredagspasta – tack för tipset, den låter sååååå god! Passar perfekt en onsdag tänker jag.

Tors: när jag åt kött gjorde jag ofta renskavsteriyaki (översta receptet i länken) och har saknat den mite. Så nu ska jag göra den men med strimlad sån där pease.

Fre: röd linsgryta med kokos var också ett tips från er som lät sååå gott! Tack!

Det var det! I helgen blir det bokmässa och restaurangbesök! Ska ni dit?

Ps: glöm ej tipsa om ert bästa och godaste vardagsrecept! En av er tipsade om palak paneer med halloumi, recept från Allt om mat. Jag älskar den! Men hade liksom glömt bort den, så tack! Det får bli mitt tips till er!

Nu er tur!

 1. Malin skriver:

  Var precis på väg att göra laxpastan ikväll som tipsades om i tidigare inlägg men insåg att vi inte hade matlagningsgrädde hemma samt att vi hade tänkt göra en annan rätt med lax härom veckan så det fick blir den. Resultatet var över förväntan med tanke på insatsen även om det inte kommer vara något som serveras på en middagsbjudning…

  Allt i en form – lax med couscous och morot
  https://www.ica.se/recept/?recipeid=724828

 2. Maria skriver:

  Alltså den här soppan! Kanske inte ser mycket ut för världen men den är såå god & mycket enklare kan det inte bli. Har man ingen slow cooker så går det självklart lika bra att koka på spisen! 😊 Just idag serverar jag den med Portionen under tians fröknäcke & Siri Barjes ljuvliga hummus, till kompisen som kommer på lunch.

  http://lindasmathorna.se/crockpot-mustig-tomatsoppa-med-stekt-halloumi/

  1. Jag älskar tomatsoppa! Ska prova denna!

 3. K skriver:

  Hej! Kommer du stå i någon monter eller föreläsa på bokmässan? Har inte sett dig när jag kollade i programmet :)
  Ps. Färdig pajdeg på rulle tycker jag är väldigt smidigt :)

  1. Jag ska ha två snack på söndagen:

   SAL G4
   SÖNDAG 14.00–14.20 SAL R2
   KLOKT OCH ROLIGT OM FÖRÄLDRASKAPET
   LOUISE WINBLAD, aktuell med Hej igen Vardag, är en uppskattad bloggare och författare med föräldraskapet som utgångspunkt. Hon berättar här i ett samtal med förläggaren ROLF CLASSON om hur det går att vara både ständigt aktuell, klok och humoristisk om det som angår oss alla: föräldraliv, småbarnsliv, kvinnohälsa och familjeliv.
   Arr: Kartago Förlag

   Och sedan kl 15:15 (en kvarts samtal).

   Förlossningar: snitt- och snippkoll
   Att föda barn är det “mest naturliga” i världen. Är det därför det pratas det så tyst om komplikationer och kejsarsnitt?
   I fri tankes monter B03:22.

   (Plus signering Kartago/Cobolt kl 16 på lördagen och kl 13 söndagen)

   😃😃❤️

 4. Malin skriver:

  Har frysen full av hackade/delade grönsaker o lök osv så är det superlätt att få i massa goda ingredienser snabbt i det man lagar. Instämmer med lax-receptet, gör det ofta👍🏼

 5. Annie skriver:

  För min del är det tyvärr kostnaden på ingredienserna som styr. Som sjukskriven faller många matrecept bort eftersom jag inte har råd att köpa ingredienserna…

  1. Å vad trist! Jag brukar hitta många recept på Portionen under tian, supermånga goda och billiga. Men det har du säkert koll på! 💗

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..