Stå upp för aborträtten idag

Ibland tycker man det går så långsamt. Förändringar. Hur kan det vara så segt att komma någonstans?!

Ibland märker man inte att de skett förrän efteråt. Så fort går det. Men med så små steg att man kanske inte ens reagerar. Små små steg så det plötsligt bara känns som det normala, som att det är så det är.

Det händer just nu. På flera plan. Ett av dem är kvinnans rätt till sin egen kropp. Att min kropp inte per automatik ska innebära mitt val. Man säger sig värna om livet, men ett abortförbud leder inte till färre aborter, det leder till färre säkra aborter.

Det smyger sig på, förändringarna. I backspegeln ser jag hur saker som inte ens diskuterades här för några år sedan nu pratas om. Inskränkningar av aborträtten. Min rätt till min kropp. Människor med livmoder världen över.

Det går åt fel håll. Vi måste framåt, vi ska utöka rätten till våra kroppar, inte tvärtom!

Vill man minska antalet aborter är abortförbud inte rätt väg.

Idag är det internationella aborträttsdagen. Jag står upp för den idag! För att rätten till abort ska finnas överallt, för att den inte ska inskränkas där den finns.

Rfsu arbetar hårt med detta, läs mer om deras kampanj och viktiga arbete här!

  1. Nettis skriver:

    Heja heja! Låt kvinnor få bestämma över sina kroppar! Låt oss få bestämma om vi vill göra en abort. Låt oss få bestämma om vi vill göra ett kejsarsnitt. Och låt oss slippa gå igenom tusen olika ”kunniga” personer som ifrågasätter oss när vi gjort ett val. Lita på att vi kan bestämma oss helt själva.

  2. Älsk på den..
    Har många barn, alla ej planerade men alla önskade.. Men även gjort abort.. Oplanerat, livet och barn som ej är efterlängtade.. Abort för alla. Finns så långa olyckliga barn, så tänk hur det skulle se ut utan abort.. Och då är de ej barn ännu.. Rätt till att välja hur ditt liv ska se ut är en underbar rättighet just nu..
    Älskar barn, men älskar kvinnor och våra val minst lika mycket.. Detta är sååå viktigt ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..