Veckans mat!

Så seg hjärna efter bokmässan… men äta ska vi ju göra ändå så nu får ni veckans matplan.

Förra veckan gjorde jag ju två rätter med sådan där pease-tjottafräs. Det var inte min favorit, om man säger så. Tuvessonskans kebabsås var jättegod! Men Nou hade skrikmarathon under tiden jag lagade kebab så pitabröden glömde jag i ugnen. De blev steeenhårda. Jag som brukar rosta dem men skulle göra dem ”på rätt sätt”. Mmm gick ju bra. Och så själva ”kebaben” som inte var god. Barnen fick tacofärs som de fick äta med korvbröd, haha! Jag var knäckt. Inser att om dagen varit lite kämpig så är liksom njutet för mig att äta GOD mat. När jag då lagat mat länge och den inte ens är god blir jag överdrivet deppig. Doppade stenhårda pita-”chips” i kebabsås.

Denna vecka ska bli bra. Så det så! (Fredagspastan och broccolipajen förra veckan var jättegoda, så ni vet!)

Äta i veckan

Mån: röd linssoppa med kokos

Tis: palak paneer med halloumi, recept från Allt om mat.

Ons: pasta med linssås

Tors: broccolisoppa

Fre: vi får se …

Bakade bröd att äta till sopporna, med äpple som jag tog på väg hem från skolan en dag. Flera hus ställer ut backar med äpplen som man får ta – så smart! Bakade detta, gott tycker jag det blev nybakat iaf. Får se hur det smakar imorrn.

  1. Anna skriver:

    Jag har tänkt att jag ska tipsa dig om den här såå länge när jag ser dina matveckor men aldrig kommit för, men nu så.

    Om du inte hört om den innan måste jag tipsa om kokboken Megavego (innehåller två andra kokböcker och lite extra därav namnet). För det första är den gjord med tanke på barnfamiljer (nu har jag inte barn själv men har blivit anklagad för att äta som en femåring). Uppdelningen är superbra, recepten är uppdelade i kaos, vanlig vardag och äntligen helg. Kaosrecepten är verkligen snabba också. Och utöver det är alla recept goda! Alltså, alla recept jag provat har verkligen varit goda (är inte veg själv men försöker äta mer veg. Kan verkligen rekommendera potatispajen (har dock inte gjort såsen själv)). Tips, tips!

  2. Tack för mattips, alltid lika svårt att variera sig! Hur hittar man enklast alla dina inlägg om mat på bloggen? Känner att jag ofta ser nåt bra och snabblagat men sen glömmer bort och hittar inte. 😊

  3. Känner lila dant, laga mat å det blir inte ens gått, då blir man som bilder😊.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..