Tisdagstips kläder

Ok så jag tycker inte det är så kul med kläder. Jag kan TÄNKA att det är kul, men sedan slutar det alltid med nån typ av stress och panik. För jag tycker ju inte heller om att känna mig ”fel” eller obekväm i kläderna jag har på mig. Och ju mindre jag engagerar mig desto mer panik när det väl gäller. Jag är liksom inte såndär ”gu jag bryr mig inte vad jag har på mig/palla klä sig med tanke”-skön person. Jag är nog mest vilse och för icke intresserad i dålig kombo.

Kan säga att det här med att jobba hemifrån inte direkt gjort under för min garderob … dock sjukt skönt att slippa tänka på det nästan alltid!

Men. Som sagt. Ibland ska man visa sig bland folk och då bör man ha kläder. Har jag hört. Och eventuellt bättre än detta:

Mitt bästa tips när man är lite halvdålig på något är att härmas. Tänka: vad tycker jag är snyggt? Googla. Hitta outfits man gillar. Tänka: Har jag något liknande i min garderob? Ja, men typ en del.

Senast jag sparade bilder var i somras och då hittade jag dessa (förlåt att källa ramlat bort på många, jag googlar mest på tomboy style/tomboy outfits och klickar mig iväg):

Så okej. Det här skulle jag kanske kunna plocka ihop nåt liknande hemma.

Men nu har jag googlat på samma sökord i flera år. Skulle vilja utöka, hitta fler. Försöker tänka ut VEM jag tycker klär sig snyggt … många!! Men vem klär sig som jag skulle vilja klä mig? Kan inte komma på! Har ni tips?? Ge mig! Vem tycker ni har svinsnygg stil?

Ps. Som ni ser ovan så gillar jag svart. Svart är också så skönt att ha på sig när man är ovan och obekväm. Alltså det självklara valet på mässan:

Mina barn kollade på min packning och ba: MAMMAAAAAA DU HAR JU BARA SVART!!

Jepp. Korrekt.

 1. Jag använder mig av Pinterest! Jag utgår från ett plagg jag redan har eller ett plagg jag vill börja använda. Tex höga jeans, då söker jag på high waist jeans outfit. Kasta in ett casual efter eller party eller vad det är för tillfälle. Funkar också om du vill kombinera plagg, tex skirt and sneakers outfit eller något väldigt specifikt plagg tex green converse outfit.

 2. Sara skriver:

  Mitt bästa tips när man vill byta stil är att visualisera en karaktär. I mitt fall bytte jag för ett par år sen stil från ”rolig halvcool mellanstadiefröken” till ”rik bildlärare”. Så mkt lättare att tänka vad den här fiktiva bildläraren vill ha på sig än vad jag själv (trött ekonom) vill ha!

  1. Sara skriver:

   Och bra tips för att liva upp svart outfit är alla typer av kaftaner! Med vänlig hälsning, låtsas-bildläraren.

   1. Haha vilket fantastiskt knep! Såhär ska jag tänka! ”Rik bildlärare” är en mycket bra karaktär!! Undra vad min ska bli, måste fundera!

 3. Cecilia Blankens och håller med om Peppe!

 4. Peppe Öhmans stil kanske kan inspirera?

 5. Julia skriver:

  Intressant att jag aldrig sett din stil som tomboy, snarare chic. Har ofta tänkt att det inte är så konstigt eftersom du är halvfransk, du har säkert fått känslan för stil med modersmjölken/mjölkersättningen. Tycker alltid att du får till det och är imponerad av dina outfitbilder när du är iväg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..