ANNONS

Tips på lek!

/

Mina barn har börjat följa en massa youtubers. Lite skräck sätter det i mig eftersom det är en värld jag inte känner till. Försöker ibland engagera mig och titta tillsammans men dör dessvärre tråkdöden varje gång. Förutom om det är DIY-grejer, det är kul!

Hur som helst så får de en massa idéer på lekar de vill göra. En gång köpte de 7 sorters glass och mixade ihop alla. Skrev jag om det? När de sedan provsmakade tyckte ena att njaaaa detta var ju inte så gott och andra hade tio minuter senare ätit upp ALLT. Sju glassar!? Imponerande ändå.

Nästa grej de fått för sig är mat-memory. Man tar 24 muggar och lägger 12 par av olika mat under. Det kan vara chokladbit, kaviar, kapris, maräng… jag försöker tänka: nya smaker och blanda upp med goda.

När man hittar två av samma måste man smaka en rejäl tugga, ingen fisig liten tungspets som snuddar. Tugga och svälja. Då får man poäng. Vägrar man smaka eller spottar ut får den andra poäng.

Eftersom jag skapade två smak-rädda barn genom att göda dem med korv och broccoli hela uppväxten så ÄLSKAR jag denna lek. Hittills har vi lekt den två gånger på en vecka. Barnens vinnarskalle segrar över matskräcken.

Skräcken när de inser att det är kaffe där under! Hahaha!

På det här sättet har barnen smakar bland annat kaviar, böcklingpastej, kapris, curry, koriander med mera. De har också upptäckt att det inte är så farligt att smaka! Yay!

Jag ska utveckla den här leken och ha lite mer typ maträtter tror jag. Kanske fryser in mini-portioner av olika mat. Återkommer med resultat när jag orkar avancera såhär. Till dess kommer jag fortsätta låta dem leka det här!

5
139

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00