Snackar jämställdhet!

För en tid sedan snackade jag jämställdhet i Life with kids-podden! Eller, mest lyssnade jag nog på Marie Björks kloka ord om just jämställdhet. Konkreta tips och klassiska fällor… lyssna gärna! Tex här!

Alltså jag var ju inte tyst – hahaha såklart. Jag babblade på helt okontrollerat som vanligt …

 1. Ewa skriver:

  Nu kommer många troll säga Men man måste väl…??? Vi har varit tillsammans i många år, två barn. Skulle vi ha diskuterat varje blöja eller dammsugning så skulle vi säkert inte ha klarat oss. Vi gör och har alltid gjort det vi trivs bäst med. Jag har tagit f-ledigheten, hemma ett tag efter det och sedan deltid. Kvinnofälla? Nej kvinnofällan hade varit 10 tim hos dagmamman. Jag städar och putsar (nåja) medan mannen är bättre på att plocka undan, jag lagar mat eftersom jag är hemma tidigare, inga hellhour! Jag är bättre på att sortera tvätt mannen är bättre på att kolla bilvätskor och utomhuslekar, speciellt vintertid. Det kan vara vad som helst, men det har inte krävts några diskussioner.

  1. Ida skriver:

   Tänk, sådär hade vi också gjort – med samma argument om inte livet hade tvingat oss att göra annorlunda. Och det var inte förrän livet tvingade oss att göra annorlunda som vi upptäckte att vi trivdes oändligt mycket bättre med vad livet tvingat oss till. Framför allt upptäckte min man att han inte ALLS ville missa så mycket tid med barnen som han gjort om han jobbade heltid. Men det hade han aldrig upptäckt om han inte hade varit hemma ensam med dem på heltid först. Så istället för att en av oss var hemma på heltid, så var vi hemma på halvtid hälften av tiden var.

   De flesta i vår bekantskapskrets har gjort det traditionella valet och jag kan ärligt säga (även om det finns en fantastisk mängd helt underbara pappor i den gruppen) att INGEN av de andra papporna har en nära relation med sina barn på samma sätt som min man.

   Men jag håller med dig, det är ingen kvinnofälla – det är en mansfälla. Om alla fäder insåg hur deras relation med sina barn skulle förändras om de var hemma mer, så skulle de inte så frivilligt släppa ifrån sig den biten.

   Vad gäller arbetsfördelning tycker jag det är helt okej om bägge parter gör det de gillar – så länge det blir jämnt fördelat. För om den ena tar tvätt och städ och disk, och den andra bilen, hantverk och utearbete, då kommer den första att bli fullkomligt slutkörd p.g.a. att hen (oftast hon) har familjens alla evighetsprojekt, medan den andra får gott om tid för vila mellan sina säsongsarbeten…

   1. Extremt bra sammanfattat Ida!
    Och ja tänk så många män som väljer bort denna möjlighet att få tid med sina barn! Så galet!!

 2. Så himlans kul att få vara med där, det måste jag in och lyssna på sen :-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..