Veckans mat plus två extrarecept

Extrarecept 1:

Förra veckan fick jag ju bud från Quorn med varor till ”fish” and chips. Det är alltid lite både och med bus tycker jag. Superkul pga få prova nytt men också lite jobbigt IFALL man inte skulle gilla. Men denna gång var det fullträff enligt mig! Mattias tyckte hela rätten var jättegod och om man plockade ut själva quorn-filén så tyckte han ”helt okej” vilket är rätt bra betyg från honom. Jag tyckte som sagt den var riktigt bra, smakade rätt mycket friterat vilket jag gillar.

Såhär såg budet ut:

Älskar den majon! Har ni provat den?

Såhär var receptet, hoppas det syns tillräckligt bra:

Jag har lite svårt för ”soja”-smaken i vegansk crème fraiche men hade i lite citron och agavesirap i örtkrämen och den blev riktigt bra!!

Extrarecept 2:

Andra receptet var en restfest som jag slängde ihop till lunch som blev riktigt god!! Ska se om jag minns …

Jag hackade broccoli ganska smått och stekte den tillsammans med lite vegofärs. Kom på att kryddor kan vara bra och slängde på lite vitlökspulver och lökpulver, salt, peppar. Undra om jag kryddade med nåt mer … tror inte det. La ett tortillabröd i en stekpanna, la broccoliröran på, skar fyra skivor tomat och kastade ut, klickade dit lite crème fraîche, slängde på en näve koriander och strödde till sist ost över hela. Avslutade med ett tortillabröd på toppen och stekte sedan på båda sidor tills osten smält. Alltså mmm!!! Tänkte först fota den innan jag lade på sista brödet men hindrade mig för att det säkert ändå inte skulle bli så gott. Vilken miss! Men men, jag fotade den när jag ätit upp 75% i alla fall. På ny tallrik. Extradisk. Så onödigt.

Så där har ni två goda rätter!!

Men vad blir det i veckan då? Jo det ska jag tala om!!! Nu!

Äta i veckan

Måndag: vegansk bolognese Vi åt denna idag. Sååå god tyckte jag! Barnen var inte jätteentusiastiska, men det är ju som vanligt. Tror ändå barn som inte är emot sås av princip kan uppskatta den.

Tisdag: Rotfrukter med granatäpple och chevre

Onsdag: fisksoppa

Torsdag: Jag är inte hemma så familjen får passa på att äta en köttig favorit: Köttbullar med pasta och gräddsås.

Fredag: Sojafärs med nudlar och mangold

Lördag: linslasagne. Kommer nog göra typ den här såsen och sedan nåt bechameligt.

Söndag: restfest

Känns som en bra matvecka, eller hur? Vilket recept blir ni mest sugna på? Jag ser mest fram emot imorgon, rotfrukter chevre och granatäpple, alltså låter ju så gott???

  1. Anna skriver:

    Alltså, förlåt om jag tipsat om det här innan, har något slags minne av att jag vaknade upp från en tupplur och tyckte att det var ett perfekt tillfälle att skriva en kommentar? Skriver iaf igen om jag nu inte skrev och har jag skrivit så får du tipset två gånger.
    Mitt bästa middagstips:
    Kokboken MegaVego.
    Alltså, ALLT i den är gott? (Har dock inte barn så har inte barntestat den men har blivit anklagad för att ha samma matvanor som en femåring så den är… nästan… barntestad). Bästa indelningen av recept med i kaos, vanlig vardagsmat och helg.
    Också nåt som revolutionerat mitt matlagande, stekt gnocchi! Framförallt då vitlöksstekt gnocchi. Varför har jag inte förstått tidigare att man kan steka gnocchi? Ätes till allt helst.

    1. Ja men jaa! Tack för påminnelsen! Läste din kommentar förra ggn och tänkte både svara och komma ihåg, sedan glömde jag 🤯🤪
      Men nu så!
      Jag har appen och gjort en del men har liksom glömt av den! Ska skaka liv i den!
      Vitlöksstekt gnocchi lät ju ljuvligt!!! Mmm!!

Lämna ett svar till Anna Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..