Onsdagslista på en torsdag

Marie aka Stilkontot gjorde en onsdagslista för ett tag sedan. Snor den. På en list-torsdag.

OM ONSDAG VORE EN FÄRG, VILKEN FÄRG SKULLE DEN VARA DÅ?

Onsdag är orange. Det vet väl alla? (Ja ja, nu vill ni veta alla veckans färger, jag hajar. Måndag blå, tisdag ljusgrön, onsdag orange, torsdag mörkgrön, fredag rosa, lördag röd, söndag gul. Var så goda för facit.)

VILKEN PLATS PÅ LISTAN AV VECKANS DAGAR KOMMER ONSDAG?

Oj… jag vet inte. Har inte tänkt så mycket på vilka dagar som är bäst respektive sämst. Har det kanske med att jag är egenföretagare att göra? Måste tänka högt nu:

Måndag är bra för då börjar barnen inte förrän 9, vilket ger en lugnare morgon. Fram tills vi måste dra, då är den hetsig som alla andra morgnar. Måndagar vill jag undvika att planera in möten eller något alls. Jag vill ha en ”styra upp”-dag. Gillar måndagar inser jag?

Tisdag, onsdag och torsdag är jobbdagar med olika planer. Just nu föräldraledigt en del dock. Men vardag liksom. Bra dagar.

Fredag är kort dag. Hämtar barnen tidigt och innan dess ska saker fixas inför kvällen och helgen. Just nu är nog fredagar inte favvo just pga stressen att styra upp på kort tid. Känns som en klassisk favvodag annars.

Lördag. Skönt när man hittar på något! Mindre skönt när det bara blir fix hemma. En massa måsten. Men så gött när man får tid tillsammans och med barn som kan vara uppe sent och inga tider att passa!

Söndag. Ofta skönare än lördag? Pga river av alla måsten på lördagen? Brukar baka, planera mat och handla. Okej också måsten men roliga…?

Okej inser att jag måste tänka över våra helger! Haha! Har väl varit lite väl mycket fixar-helger på sistone kan jag läsa ut? Förutom förra, då firade vi bröllisdag på Storebro herrgård utanför Vimmerby.

ÄR ONSDAG VERKLIGEN LILLÖRDAG?

Nej jag tycker torsdag är mer lillördag?

VILKEN LÅT SKA JAG LYSSNA PÅ FÖR ATT FÅ IGÅNG MIN ONSDAG?

Vi lyssnar just nu på Maxida Märaks lova ingenting på repeat här hemma. Så lyssna på den du med!

VAD SKA DU ÄTA FÖR LUNCH IDAG?

Jag åt sista resterna av veganska bolognesen från i måndags.

SKA DU DRICKA ÖL IDAG?

Nej men te. Det räknas! Speciellt med skorpor till! Mmmm kanske det bästa som finns?!

BRA ONSDAGSOUTFIT?

Vad sägs om svarta höga brallor och svart långärmad tröja? Muntert!

EN SNYGG ONSDAGSKILLE?

Nämen, visar sig att min kille är en onsdagskille – alltså född på en onsdag. Får bli han då. Pga svinsnygg.

Hur gulliga var inte barnen här då?! Ett och två år gamla! Mooooos!

 1. Men alltså, vad sjukt sugen på te jag blev nu! Lite irriterande att klockan är halv fem på morgonen och jag ligger och ammar. Inte läge att gå upp och göra en kopp precis.

  1. Haha nja kanske inte helt rätt tidpunkt…

 2. Ååå, du är också synestet! Kul! Jag håller med om färgerna på måndag, lördag och söndag, men inte resten. Tisdag är silvergrå, onsdag gul, torsdag odefinierat blågrågrön och fredag brun. Vilka andra saker har du färger på (eller andra egenskaper de inte borde ha)? Jag har de klassiska bokstäver, siffror, månader och namn, men också att jag ser veckodagarna strukturerade på ett visst sätt, likaså månaderna. Kan inte förklara i skrift men det handlar liksom om uppförsbackar, nerförsbackar och böjar.

  1. Simon skriver:

   Spännande! Själv har jag färger för alla siffror, men där tar det slut.

   1. Ja jag tror jag bara har på veckodagar… sedan ser jag året som en cirkel, vilket jag trodde alla gjorde fram tills för bara några år sedan…

    1. Sara skriver:

     En till här! Fast jag har bara färger på siffrorna och ett tydligt system för tid. Trodde jag typ övat in det aktivt som barn tills jag för några år sedan hittade begreppet synestesi.

    1. Marie skriver:

     Ser också året som en cirkel, eller egentligen som en lite kantig oval.

     Men facit på veckodagarna är ju fel, här kommer det rätta ;-)
     Måndag: mörkblå
     Tisdag: gul
     Onsdag: ljusgrön
     Torsdag: mörkgrön
     Fredag: röd
     Lördag: svart
     Söndag: grå

     Haha, man kan tro att jag inte gillar helg ser jag, men ingen värdering i färgerna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..