ANNONS

Inspiration i föräldraskapet

/

När vi skulle få vårt första barn var jag en sådan där pluggis inför förlossningen. Jag ville veta ALLT. Kollade klipp på hur bebisar kom ut ur snippan, läste böcker, kollade En unge i minuten och så vidare.

Jag trodde det skulle fortsätta även med bebis på utsidan men icke! Jag tror det var en kombination av flera saker. Först och främst: orken att läsa en bok?! Sedan ska man förstå vad man läser. Inte helt lätt med sömnbristshjärna. Men allra mest tror jag att jag var för skör. Läsa en bok om hur man bör ta hand om barn var för risky för mitt psyke. Tänk om det innehåller pekpinnar jag inte kommer orka följa? Tänk om jag får veta en massa fel jag gjort, hur ska jag kunna leva med det?

Och senare fick jag någon typ av gött mamma-självförtroende och kände att ”jag kan det här”. He he … Egentligen är det nog fortfarande mer: jag gör så gott jag kan och jag vet inte om jag klarar av att veta om en massa fel jag gör.

Sedan fick jag fråga om att göra illustrationer till en bok om just konsten att vara en förälder. Gulp, tänkte jag, och läste …en bok som inte gav mig dåligt samvete! Jag var så lättad! Jag gör en hel del rätt, jag har utmaningar precis som många andra, jag kan ta de delar som funkar mindre bra och prova lite olika strategier, jag behöver inte bli en stjärna på allt, jag behöver slipa på allt på en gång.

I slutändan köpte befintliga illustrationer som jag ändrade om. Detta är alltså inte ett projekt jag är medförfattare på (så jag får ej royalty = ej reklam). Men jag ville tipsa om boken om det finns fler sköra och svårflörtade småbarnspäron där ute.

Såhär ser den ut!

Hur ställer ni er till böcker om föräldraskap? Har ni någon ni fallit pladask för? Någon ni helst velat elda upp? Någon som träffat rätt eller någon som känts helt främmande?

Var hittar ni er guidning i föräldraskapet?

(Och nu ska alla svara: i podden Momsplaining! Där snackar vi forskningsbaserad kunskap!!)

Såhär ser det ut i bastun

Såhär ser jag ut 98% av tiden vi poddar

Detta är alltså Nou i förgrunden, inte Daniel 😂 (men man ser Daniels axel till vänster, och Nous snutte till höger)

19
46

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00