Den trasiga skivan (jag)

När man dagens första djupa andetag samma stund man lämnar skolgården vet man att morgonen varit myzig.

Morgnarna har gått från harmoniska till hysteriska på så kort tid. Är det mörkret? Eller är det så att barnen kommit emot en mute-knapp som gör att min röst inte hörs längre? Tror på det senare.

– Plocka fram kläder.

– Hörrni, kläder. Plocka fram dem nu.

– Märta, Maja. Kläder. Plocka fram de ni ska ha på er.

– Hallå, hör ni mig? (Svar: mm.) Bra, plocka fram kläder ni ska ha på er så det är klart efter frukost.

– PLOCKA FRAM KLÄDER NUUUUU!!!!!

De rör på sig. Jag går in på toa och tar på linser med mera. Hör dem utanför – sitter de fortfarande i soffan? Ropar: ”Hörrni!! Ta fram kläder nu!” Kommer ut till exakt samma scen som när jag gick in.

Sedan var mitt tålamod förbrukat. Tyvärr. Eftersom jag hade behövt det de 4000 gångerna barn var missnöjd med byxor/tröja/strumpor osv.

Man får ändå beundra hur de själva behåller lugnet …? Scen från denna morgon: den uppenbart stressade mamman rusar upp för trappan för att se varför det tar ENORMT lång tid att borsta tänder. Hittar barn sittande på skrivbordsstol dinglande med benen. ”Eh vad händer? Var gör du nu? Du har fortfarande inga strumpor??” Svar i lugn och munter ton: ”de var inte sköna.” Reaktion: TA ETT PAR ANDRA!! VI MÅSTE DRAAAAA!

Bonus 1: blöjbyte i sista stund.

Bonus 2: Halloween-dag men inga utklädningskläder.

Extra krydda: framme vid skolan i tid!!!! ”Mamma, jag glömde läxan…”

När barnet sju minuter senare ska hoppa in i bilen med läxan så åker båda böckerna ut ur mappen och landar på den blöta marken.

Då började vi skratta. Allihop. Det var skönt! Vi skulle ändå bli sena. Vi hade alla gett upp.

10 minuter senare. Barn lämnade. Syre intas ända ner i lungorna. Speciell känsla ändå. Syre alltså. Vilken grej.

Nu har denna mamma gjort dessa scheman:

 1. Frida skriver:

  Säger som Liv! Hade köpt alla under ett andetag, dock helst uppdelat i små bilder så man kan flytta ordningen så det passar för dagen ;) men snälla, säääälj 😃 själv kanske jag kan åstadkomma en huvudfoting, kanske.

  1. Ni är så snälla och fina!! Hade faktiskt tänkt lägga upp en ”grundbild” och lösa småbilder för fri nedladdning. Men så kom höstlovet och jag har inte ens printat dem till barnen än … men planen finns!!

   1. Frida skriver:

    Underbart 😍 hojta när ork och tid hunnit ikapp 😉

 2. Liv skriver:

  snälla snälla öppna en shop!! jag vill köpa detta bildstöd, vill köpa dina bilder som kylskåosmagneter och posters att rama in hemma och jag vill köpa små mysiga morgonmuggar med kaosbilderna att ge i present till andra småbarnsföräldrar- Jag vill betala dig o jag e knappast den enda !! haha

 3. Älskar bildstöd! Och dina är så fiina!

 4. Ewi skriver:

  Behövs som plansch för vardagen! Så bra tecknat!

 5. Sara skriver:

  Snygga bilder! Men vad är ”klädgubben” på kvällsbilden?

  1. De lägger fram kläder som de ska ha på sig följande dag – sparar massor av tid!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..