ANNONS

6 smarriga soppor!

/

Jag började gilla soppor när jag var typ 30 tror jag. Det var nåt med mat som inte tuggas som liksom inte kändes som riktig mat. Men nu! Nu äter jag det flera gånger i veckan. Mycket pga snabb lunch, men också för att det är så gott och finns så många varianter!

Här är ett gäng sopp-tips (bilder från receptlänkarna):

1. Caprese-soppa från Zeta

Det står att den tar 30 min, men den tar typ 5?! Världens snabbaste och så god tomatsoppa! Gjorde den ofta för några år sedan och hade glömt den tills nu när jag kom på att jag skulle göra denna lista.

2. Grön ärtsoppa från Tasteline

Märtas favoritsoppa som vi periodvis lagar typ en gång i veckan. Men med vispgrädde istället för mjölk, inland med en skvätt vitt vin i. Och kanske var det bara första två gångerna vi gjorde pepparrotskrämen, men kände nu att den borde återinföras!

3. Solgul morotssoppa från Ica

Den här soppan blir till min favoritfärg! Så vackert varmt gul! Den smakar dessutom som glass, eller ja, det var kanske fel ord men det är nåt med grädde och citron som ger glasskänsla.

Jag har slarvat några gånger när jag gjort den och då blir den inte lika bra så mitt tips är: följ receptet! Och var försiktig med citronen så det inte blir för surt.

Sååå god!

4. Nudelsoppa från Jessica Frej

Den här soppan åt vi idag! Eller receptet jag följde var från Jessicas kokbok Supergott&Supersnabbt, men länken är nästan samma förutom att jag hade savojkål istället för pak choi (vet inte vad skillnaden är) och hackade jordnötter istället för jordnötssmör.

Hur som kände jag diiiiiirekt att detta skulle vi laga igen!

Fotade den såklart. Är ju bloggare!

(Ett av barnens portion bakom, uppfiskade nudlar med så lite av allt annat som möjligt…)

5. Spoons afrikanska sötpotatissoppa

Pallar jag ej göra soppa själv, vilket ofta är fallet vid lunch så är Spoons mina favvo. Tycker färdiga soppor kan ha nån skum bismak (kan ej definiera den…) men inte de här. Köpte ofta butternutssoppan när jag jobbade i stan och inte ville köra utelunch. Nu köper jag sällan färdigmat men kan sakna det ibland. Vilket de verkar ha känt på sig och därför då och då skickar bud med soppor och grytor. Känns otroligt lyxigt!

Förut var som sagt butternutssoppan den jag gillade bäst, men nu är nog den afrikanska sötpotatissoppan ny favorit. Mycket jordnötssmak i den. Mmm…

Tips! Med färdiga soppor kan man bara fixa det roligaste – dvs toppingen – själv! Som här: rostade kokosflingor och pumpafrön, sesamfrön och koriander. (I bild också kanelknäcke – som att äta kanelbullar till lunch – mums!!)

Också i bild: sopborste och skyffel. Vill gärna inte ha bilder utan den.

BONUS:

6. Fisksoppan

Som ni hajat vid detta laget är fisksoppan en återkommande favorit. Den går ju också variera en massa.

7. Tuvessonskan på toppen!

På tal om topping till soppor så är ju Tuvessonskan queen av topping. Hennes kokbok är min bibel när jag gör soppa som jag vill piffa till! Har blivit mycket rostade solrosfrön och smulad fetaost…

Okej, nu över till er. Vilken är er favoritsoppa? Ge mig recept please!

7
28

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00