Snabba frågor, snabba svar

Jag efterlyste ju bloggämnen i typ MAJ och svarade på en del men inte alla. Så otrevligt! Skyller på graviditet och sedan bebis. Hur länge får man göra det?

Hur som. Här kommer några fler frågor/ämnen och svar. Kanske har jag svarat på nån redan och GLÖMT det. Men å andra sidan, då har nog ni glömt det också. Jag är ju som en trasig skiva, det har vi redan konstaterat. Jag och jag. När vi försöker prata med barnen. Om och om igen. Men ingen hör.

Alltså nu menade jag inte att ni är som mina barn, och inte lyssnar. Ni är förmodligen de enda som i alla fall lite lyssnar, eller åtminstone hör mig (läser). Tack för det. Tack!

NU KÖÖÖÖR VI! som jag skulle sagt om jag var programledare för ett tävlingsprogram.

1. Ditt sämsta respektive bästa klädköp ever.

Alltså… sämsta måste bli bröllopsklänningen. Den som aldrig användes. Vi hade ju vigsel och middag på fredagen och sedan fest på lördagen. Till festen köpte jag en partyklänning. Men när oktober närmade sig – en kall och regnig höst – så kändes vit partyklänning i spets inte så rätt. Och då var det aaaaalldeles för sent att skicka tillbaka. Dyr var den också (speciellt om man mäter sådär som Hanna så smart gör – antar användningar per plagg).
Ska du inte sälja den då? JO jag har FÖRSÖKT!! Flera, flera gånger. På Tradera, på Fejjan-grupp med bröllopstema. Men nope. Ingen vill tydligen partajja på sitt bröllop.
(alltså varför skriver jag ens en rubrik med ”snabba svar”??)

Bästa klädköp då… kanske ett par bruna kängor som är SÅ snygga fortfarande för slitningen på dem bara gör dem finare?

Klädköpsrelaterad illus:

2. Varför vill man bli underhållen och att det ska vara roligt hela tiden, varför är man aldrig riktigt nöjd?

Jag tror detta handlar om sociala medier och tillgängligheten. Vi har ju ALDRIG långtråkigt längre. Pratade om det häromdagen i mammagruppen, att det här med att stå i en kö eller vänta på bussen eller annan ”dötid” liksom inte existerar längre. Vilket nog inte är bra. Men det är ju otrooooligt skönt, att ha underhållning en stund som annars skulle ha varit seg och trist. Men så är väl frågan vad den där underhållningen är och om den verkligen ÄR underhållning alltid …?

Mobilrelaterad illus:

3. Livet som den ständiga projektledaren i familjen.

Ja alltså detta skulle kunna vara ett helt egen blogginlägg, och kommer ju vara ett återkommande sådant. Men ja. För mig trillade en polett ner när jag var med i Life With Kids-podden tillsammans med Marie. Att hon satte ord på det så bra när hon sa att det inte är jobbigt att få en matlista skickad till sig med ”detta ska handlas”. Medan att sätta ihop listan, planera maten, ha koll på vad som är slut, snart slut, kommer vara slut i slutet på veckan … DET är jobbigt. Men ändå är det typ handlandet man ser och då blir det ”uppgiften”.
Det ba: JA PRECIS!!! Då var det som att projekledarbiten blev förklarad på ett konkret sätt.
Jag tycker att det kan vara rätt kul att projektleda, det kan vara lite bra att påminna sig om ibland. Men det är när det blir för mycket och för otacksamt som det inte känns värt det.
Men tips är att lyssna på det avsnittet och Marie Björk.

Projektledarrelaterad illus:

Kommahem

4. Stjärthålsfilmen

Ja detta är alltså Lisa som har skrivit in, såklart. Vi gjorde en film en gång för LÄNGESEDAN. När vi sedan skulle lägga upp den så drog jag ut på det och Lisa ba: när ska du lägga upp? Hoho? Hallå?? Lägger du upp nu? (fast inte så otrevligt som det lät nu, mer pepp).
Till slut fick jag erkänna att jag inte tyckte den var kul pga tyckte den var äcklig. Det var SVINJOBBIGT för vi hade ju spelat in den och Lisa hade klippt den OCH Lisa hade lagt upp den.
Men vi tog oss igenom den krisen. Nej det blev inte ens en kris, ba skoja. Lisa är världens gulligaste och blev inte ens sur. Dock lite förvånad att jag inte uppskattade den. Annars har vi ju nästan exakt likadan humor. Hon har bara mer stjärthål i sin humor än jag.

Bild på konversation Lisa och jag hade på sms 2016:

 

 1. Frida skriver:

  JAA Maries förklaring om matlistan; exakt på pricken! Och exakt samma vecka fick jag en lista av sambon (efter tjat, tjat och.. tjat?) Och vilken njutning att handla!! Sånt man känner men inte fattar fören någon annat beskriver det.

 2. Martina skriver:

  Googla checklista för jänställd vardag, tycker de får in projektledarrollen en del.
  Mitt barn: åh kolla jag har fått ny tandkräm
  Min mamma: den har din pappa köpt
  Jag: den har jag köpt
  Min mamma: nej det var ju xx
  Då hade jag hört önskan om ny tandkräm, skrivit upp den på listan och mannen bara köpt den.

  650kr för amningsbehå som kunde användas en månad kan tyckas dyrt, fast användes typ dygnet runt så helt okej om man ser till antal användningar.

 3. Ida skriver:

  Alltså, du HAR säkert redan tänkt på det, men tänker annars att en vit partyklänning borde gå att sälja strax innan och kring studenttider.

  För övrigt älskar jag allt du skriver om projektledarrollen! Jag hade aldrig tänkt på det innan du skrev om det och nu håller jag på att abdikera en punkt i taget. Först skötväskan (det var innan jag visste att det fanns en roll att abdikera ifrån – jag orkade bara inte med ansvaret för den), sedan matlagningen (maken planerar, handlar OCH lagar), nu senast barnens kalas – som mannen alldeles själv kom att tänka på när inte jag gjorde det. Han har gjort både inbjudningskort och planerat och kommer att genomföra. Min insats sträckte sig till att vara med och diskutera vilka som ska bjudas.

  Och visst, det finns tillfällen när ingen av oss tagit ansvaret då grejer fallerat, men inget allvarligt. Ingen har dött, ingen har blivit obotligt ledsen och ingen har missat något livsviktigt. Så jag säger bara ”abdikera mera!”

  1. Så proffsigt att abdikera! Ibland gör jag det och känner sådan ENORM lättnad, typ ”wow jag behövde inte ta ansvaret för det här!”.
   Och ang klänningen så har jag lagt upp den i typ maj två ggr tror jag och haft rubrik innehållande student. Men då kanske jag försökte sälja för dyrt…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..