ANNONS

Så mycket smarr!

/

Vi har ätit en massa gott i helgen – så går det när man har NOLL planer! Måste ju tipsa om det, plus ge er veckans mat!

Först åt vi i fredags det klassiska plocket, men extra bra på grund av quesadillas från Tuvessonskans kokbok Käka grönt. Hon har en sida med olika tips på fyllningar och en är avokado, chiliflakes och färskost. Mmm!!

 • På kvällen googlade jag fram Linneas recept på kalljästa bröd och slängde ner ingredienserna i byttan till assistenten och lät den röra ihop en deg som jag satte in i kylen. Noll ansträngning. Ännu mindre ansträngande då det var Mattias morgon och han fick baka ut bröden. Men helt ärligt var inte det så kämpigt heller. Ska lätt göra fler gånger!
 • I lördags åt vi ugnsbakad vitkål! Återigen recept från Tuvessonskan, men vi skippade matveten. Åt upp innan jag hann fota av … så gott var det – tips!! Men vi hade kålen mycket längre i ugnen än det stod i receptet. Kanske 45 min?
 • Barnen gjorde Gino till efterrätt!
 • I söndags hade vi en massa grejer i kylskåpet som behövde ätas upp. Det resulterade i ugnsbakad potatis och morötter med ruccola-pesto. Till det en hummus på vita bönor. SVINGOTT! Har lärt mig att man kan käka grönsaker i ugn med en röra eller två utan nåt mer. Har varit lite fast i att det måste vara kött, kyckling, fisk eller så till. Men det går alltså alldeles utmärkt med enbart en hummus!
 • Men så hade vi romansallad över och jag var inte alls sugen på kall sallad så jag googlade recept romansallad och dök på denna kinesiska rätt. Man wokar alltså romansallad med vitlök och olja. Gooott! Nästa gång ska jag ha ett stänk soja på.
 • Jo så bakade jag grahamsfrallor på söndagskvällen så vi åt nybakat bröd till kvällsmat. Med smör som smälte och ost. Mmm!! Nu blev jag hungrig fast vi nyss åt.

  Ps förra veckan åt vi kålpudding som jag gjort en gång innan. Säger ba: ät! Såå god!!

  Okej, då kör vi veckans mat då, en väldigt kålig vecka blev det!

  Mån grönkålspasta

  Tis Sojamarinerad lax från detta recept.

  Med rostad brysselkål som jag hittade hos Tips och trix. Kul konto, följtips!

  Ons ugnsrostad vitkål med brynt hasselnötssmör

  Tors linslasagne

  Om ni bara fick äta en rätt resten av året, vilken skulle det bli?

  10
  37

  Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  © Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00