Kallduschar

Jag ger er veckans i-landsproblem!

Vi har bott i huset i 2,5 år! Så nöjd att vi flyttade. Men en sak har irriterat mig, att varmvattnet aldrig räcker. Jag älskar att ta kokheta, lite för långa duschar. Det har varit rätt ok att de inte fått vara så långa som jag egentligen vill – jag behöver en gräns. Men att vara lite frusen och ställa sig i duschen i hopp om skållning och efter tre sekunder få fesljummet och man inser att någon annan duschat eller badat före och vattnet kommer bli kallare och kallare… alltså det är bland det mest FRUKTANSVÄRDA SOM FINNS. Skoja. Men kul är det inte. För man fryser när man börjar, man fryser ännu mer när man slutar.

Nu till poängen. Vi gnällde lite om detta för svärisar och svåger som snabbt konstaterade att det måste vara nåt fel. När de åkte hem testade vi en annan inställning på pannan (inte i fejset alltså utan värmepannan eller vad det nu är för skåp i tvättstugan). Och jorå… nu är det löst.

Hur icke lösningsorienterat att vi inte kollat upp ordentligt en enda gång? Ändå värt att jag blivit aggro typ var femte dusch i 2,5 års tid…

 1. Ewa skriver:

  Jag älskar också långa heta duschar och bad. Nu är det helt nödvändigt eftersom den snåla hyresvärden inte ger mer än 19-20 grader värme inne. Huttrigt!

 2. Snälla berätta hur de ordnade detta! Samma här, bor i ett tre år gammalt hus och tycker inte jag borde behöva duscha kallt efter att åttaåringen som likt sin mor gillar varmt och lite för långa duschar har duschat o alltid hinner före😖🤣

 3. Emelie skriver:

  2,5 år?! Känns ju som igår! 🙂

 4. Jenny skriver:

  Berätta mer om den inställningen!!! Vår panna är dock väldigt gammal så det finns säkert ingen sådan funktion. Finns inget bättre än en riktigt varm dusch.

  1. Hanna skriver:

   Det finns vanligtvis två inställningar på värmepannan, dels en termostat som reglerar hur varmt vattnet i värmepannan är och dels ett annat reglage som reglerar hur mycket kallvatten som ska blandas ut i varmvattnet innan det går ut i kranarna. Man vill ha ganska varmt i pannan så att man inte riskerar läskiga mördarbakterier, men man vill ha tillräckligt mycket kallvatten iblandat i vattnet till kranen så att man inte riskerar tredje gradens brännskador om man råkar köra fullt blås i vatmvattenkranen.

   Rekommendationen är att vattnet i varmvattenberedaren ska hålla minst 60 grader för att minska risken för legionella.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..