ANNONS

Fredgsfunderingar: en ledig dag eller kortare arbetsdagar?

/

I onsdags hade barnen studiedag och på eftermiddagen var vi på öppningen av World of toys, en leksaksbutik i Gallerian. Var lite nervös att dra till en leksaksbutik med tre barn. Såg framför mig att det skulle vara hysteriskt med folk men att Nou skulle sova så det skulle gå okej…

Istället var det lagom med folk, roligt upplägg med stationer där man fick göra olika saker: köra radiostyrd bil, bygga lego, ge bort ett gosedjur till barn som inte får julklappar, måla, experimentera med Beppe, spela spel osv. Och Nou sov 10 minuter. Vi körde mycket sele, vilket var ett tag sedan. Vid ett tillfälle filmade Lisa mig när jag stod och vaggade Nou i selen och samtidigt vaggade vagnen innehållande jackor och leksaker… Sedan gjorde jag det säkert fyra gånger till!! Jisses…

Här är en skärmdump från filmen i ögonblicket jag blivit avslöjad och försöker försvara mig:

Väl hemma var vi helt slut men också uppfyllda av en riktigt rolig eftermiddag! När jag skulle sova på kvällen kändes det som att vi haft helg. En hel ledig dag mitt i veckan var GÖTT! (Okej inte helt ledig pga eget företag, och okej inte helt gött pga stressad och trött och en del utbrott, men ja, mest gött ändå).

Då funderade jag på om man skulle ha en ledig dag mitt i veckan. Undra hur det skulle funka? Jag menar vi stressar ju nästan ihjäl oss nu för tiden. I dagens samhälle alltså. Skulle en ledig dag göra susen? (Förutsatt att det man skulle ha gjort gjordes av någon annan och inte lades på hög alltså.)

Eller skulle man föredra att ha kortare dagar hela veckan? 6 timmars arbetsdag-grejen.

Om jag fick välja HELT fritt… jag vet inte?! Måste tänka mer på det.

Nirå? Vad skulle ni välja och varför?

24
53

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00