Lucköppningen

Först och främst: har ni julpyntat nu? Och stora frågan: är ni Team Gran 1 december till 1 april eller är ni Team Hellre döden än gran före 23 december?

Så många adventskalendrar nu att jag blir lite stressad… fast mest kul är det. Vilka då?! Ropar alla. Jo dessa:

Den på TV. Gjorde ej succé såhär i starten. Barnen kollade inte klart. Såg ni? Vad tror ni?

Snällkalendern. Den gick ut hårt får man säga. Man skulle tänka positiva tankar om någon som inte är ens favorit. Så bra grej, för stor som liten. Ofta får det tänket en att sänka garden lite tycker jag. Måste dock prata mer med barnen om det för de hade svårt med det. Blir spännande!

Radio. Lyssnade med Märta när hon skulle sova. Hon var först för trött och sådär rastlös som man kan bli då – alltså skeptisk. Men det släppte och vi kom fram till att det kan bli kul!

Vår egen. Som jag satte ihop imorse – ute i så god tid…

Så tjusig va? Vi ville hänga den någonstans men kom inte på var så just nu ligger alla i en gammal adventsljusstake …

Använde såklart packtejp:

På dagens lapp stod det julpyssel. Det var mysigt…eller nej inte så jätte. En stund var det bra, sedan skrek Nou, det kom lim på golvet, ett barn hade NOLL tålamod vilket resulterade i tre utbrott på två minuter. Sedan var vi tvungna att plocka ihop för vi skulle få gäster och städ kan få ett av mina barn att gå från total glädje till total sorg som ska skrikgråtas ut. Hon brås på mig.

Men ja. Jag väljer att minnas de mysiga stunderna! Sån glaset-halvfullt-person!

Kalenderbok! Vi har också fått den årliga kalenderboken med nedräkning till jul. Men vi har inte börjat i den än, alla var för trötta ikväll. Vi kör dubbelt imorrn!

En till! Sedan scrollar man ju förbi fyrtioelva olika kalendrar på Instagram, men en fick mig att stanna upp: Friday lab. Jag var ju med på en friday lab för typ ett år sedan och det var så utvecklande! Jag tror på denna kalender! Första luckan skulle man skriva ner stora och små saker man kan göra för att ladda batterierna i december. Viktigt!

Jag funderade på vad som får mig att varva ner, och ladda upp. Kom fram till detta just nu:

– ta en kaffe när Nou sover, dricka långsamt och helst läsa tidningen eller lösa korsord. Annars funkar scrolla men där finns risk för pulsökning så ej optimalt.

– promenad med ljudbok.

– springa i lugnt tempo.

– ligga på soffan och scrolla.

– dricka te och äta skorpor och småprata när alla barn somnat.

– rita och lyssna på bok eller radio.

En sak vore ju också att somna i tid. Men den är jag för värdelös på. Jag kanske skriver upp kvällsscrolla istället. Bara för att kunna säga att jag lyckats. För DET är jag bra på …

Hur laddar ni batterier? (Obs ej riktiga batterier alltså)

  1. Självklart tillhör man Team Gran 1 december till 1 april. Eller iaf andra advent till februari. 😀

  2. Mia skriver:

    Jag kan tipsa om en julkalender som går på viaplay, det stora experimentet. Den kanske barnen tycker är mer spännande. Här fick vi tips om den från skolan som började visa den tidigare i höst då det redan finns 2 säsonger. Säsong 3 är årets kalender.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..