Vilken var bästa boken 2019?

Jag tänkte välja 12 böcker som jag ska läs-läsa (dvs ej lyssna på) år 2020. Jag har en liten hög med böcker, men vill gärna ha tips från er! Vilken bok läste ni 2019 som stannade kvar? Kanske till och med blir årets bästa?

Jag har såklart tänkt och klurat själv på frågan om årets bästa bok. Men jag har lite svårt att minnas vad jag läst och när… Pausade ju ljudbokandet pga tappade koncentrationen när jag bakade bebis mot slutet. Tänkte dessutom att jag kanske inte skulle ha så mkt tid att lyssna när bebis väl kom. Nu har jag dock startat upp det igen, avverkar i annat tempo men det är trevligt sällskap på promenader med barnvagn.

Kom jag fram till något bra då?

Jo men Blixtra blända spraka tyckte jag MYCKET om. Den var så … mycket? Som flera böcker i en! Och Nora eller Brinn Oslo brinn. Den tyckte jag också om.

Nu har jag ju lyssnat på Utvandrarna och Invandrarna – sååå bra! Jag har ju inte läst dem tidigare. Hur kan man berätta något så långsamt utan att det blir tråkigt? Ens idag när man är van vid sånt tempo?

Ja ja. Nu ska jag sova. Fast först läsa lite. Läser Öppen stad av Teju Cole. Läst mer än halva och väntar lite fortfarande på att den ska komma igång, men jag misstänker att det är en sådan bok som man efteråt inser vad som hände. En så långsam att man märker det först i backspegeln.

Okej men ge mig gärna era boktips då, tack! Sov gott!

 1. ”Att föda ett barn” av Kristina Sandberg kan jag rekommendera starkt! Det är den första boken i serien om Maj, jag rekommenderar hela serien.

  1. Jaaa den har jag till o med hemma men ej fått ändan ur än…

 2. Amanda skriver:

  Vera av Anne swärd var jättebra 😊 och gift av tove ditlevsen!

 3. Jag for ner till bror och fortsättningen Vi for upp med mor av karin Smirnoff.
  Läste ut den första på 2 dgr sprang till bokaffären för att köpa del 2.
  Längtar tills del 3 kommer.

 4. Jill skriver:

  Här kommer 3 tips på böcker som rekommenderas!

  Bränn alla mina brev (Alex Schulman)
  Verklighetsbaserad roman som väver ihop händelser över tre tidsperspektiv. Riktigt fängslande historia.

  Väggen (Marlen Haushofer)
  Förstår egentligen inte varför jag sträckläste denna bok, men den har en lite kuslig känsla och man vill bara veta hur allt ska sluta.

  Expeditionen: min kärlekshistoria (Bea Uusma)
  Fascinerande berättelse om en över 100 år gammal gåta som författaren beslutat sig för att lösa. Bea Uusma tar det så långt att hon t.o.m utbildar sig till läkare för att finna svaret. Älskar denna bok och allt omkring mysteriet kring André expeditionen. Finns poddar också för den som inte kan få nog…

 5. Lotta skriver:

  Per-Anders Fågelström om du ej läst👍Emma Hamberg Resten av allt är vårt💫

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..