Vad är din hobby?

Peppe skrev på Instagram att hon läst att folk inte har hobbyer längre. Alltså inte prestationsfria fritidsaktiviteter. Utan att det alltid finns prestation med, man ska bli snabbare, smalare, smartare etc.

Blev deppig av tanken. Antagligen för att det kändes FÖR bekant. Jag (och hela samhället?!) är inställd på effektivisering effektivisering effektivisering. Kan jag hitta en hobby som gör mig smartare och snabbare så är det ju så effektivt… suck!

Min löpning var på väg att bli tråkig kort innan jag blev gravid eftersom jag ville klå mitt rekord på milen. Fokus var snabbare snabbare … och jag tappade lusten att springa. Nu när jag börjar springa igen försöker jag att INTE tänka prestation, vilket inte är helt lätt. Men jag tycker ju om att springa så jag vill verkligen få det att funka! Allra bäst går det när jag springer med Anna. Då babblar vi HELA tiden och hinner inte tänka på springet.

Idag skrev Peppe också om att ha en hobby med sin man. De har ju podden Magnus och Peppes podcast (som är grym!). Så kul gemensam hobby!

Jag har tänkt på det där en hel del sedan jag lärde känna Anna och såg hur det var att dela hobby med sitt barn (de rider tillsammans). Först tänkte vi börja klättra men efter första lektionen insåg Mattias och jag att vi var för rädda haha!

Min plan är nu att gå till badhuset varannan vecka med storbarnen. Men vi har också pratat om att gå på tennis hela familjen. Hur kul vore inte det?! En gemensam hobby allihop! En sådan som vi kan använda lite överallt också eftersom det ofta finns tennisbanor tillgängligt.

Så… berätta nu om ni har några hobbyer utan prestation! Eller om ni har nån gemensam. Eller bara vad ni tänker om allt detta! Tack!

En gemensam ”hobby” kan ju va lämning...

 1. Linda skriver:

  Jag och min man sjunger i kör, i varsin kör med övning olika dagar, då slipper vi fixa barnvakt men har ändå ett gemensamt intresse som vi kan prata mycket om :)

 2. Annika skriver:

  Jag och min man har precis börjat spela tennis tillsammans så en gång i veckan får barnen vara hos mormor och morfar medan vi spelar tennis en timme. Nu i början har vi lyxat till det med en tränare så att vi ska lära oss ordentligt men förhoppningen är att vi ska bli så oss bra att vi faktiskt kan spela ihop själv sedan. Handlar inte om prestationen att ”bli bra” utan att det krävs en viss nivå för att hålla igång spel. Vi båda tycker än så länge att det är jättekul!

 3. Helén skriver:

  Min familj höll på med orientering. Vare tisdag och torsdag var det gemensam träning med klubben och varje helg (oftast både lördag och söndag) var det tävling. Hela familjen in i bilen, ofta med farmor och farfar också! Jag har aldrig tyckt om att springa, men fattade inte att jag kunde sluta förrän jag var 16 för det var en sådan självklar grej. Nu är det ju en hobby som innehåller ett visst mått av prestation, men alla får vara med! Även jag som var botten fem i min åldersklass och ingen kommenterade mina resultat! Det viktigaste var att jag blev godkänd. Och blev jag inte det så var det inte hela världen. Så kan verkligen rekommendera orientering som familjegrej! Finns banor med alla svårighetsnivåer och i alla längder.

 4. Ida skriver:

  När mina barn var yngre, kanske 3 och 5, kom frågan om fritidssysselsättningar upp. Antar det var pga Häxan Surtant som skulle skaffa sig en sådan. De sa att pappa har ju sina fritidssysselsättningar som han gillar att göra och när jag frågade om de trodde att jag hade någon svarade den äldsta: Du gillar ju att städa och tvätta och sånt 😱😂 Då insåg jag att jag nog måste få tid till att göra annat än att sköta hushållet 👍 Det har inte gått jättebra, men jag älskar att läsa, så jag försöker göra det. Och eftersom det är så svårt att komma hemifrån och träna, så försöker jag ut och springa. Dock inte nu på vintern…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..