14 snabba … eller halvsnabba då … eller okej osnabba

Hej Sonja hade gjort en inlägg med 14 frågor som jag snor rakt av. Tips till er är att fundera på vad ni själva skulle svara, det är rätt kul att stanna upp och tänka efter faktiskt! Kul tips va? Hörrni, tänk! Det är mitt tips, tänka! Vilken grej! Sorry…

Vem är du?

Louise, 38 år. Nybliven trebarnsmamma. Fru till en pedantisk och rolig skattejurist (låter nästan som omöjlig kombo eller hur?). Illustratör, bloggare och egenföretagare sedan sommaren 2017.

Familj?

Japp! Som sagt tre barn – 7 år, 6 år och 6 månader gamla. Och man som är myyyyycket äldre (än barnen alltså).

Och så hela min basfamilj bestående av mor och far och två syrror och typ två tusen barn, om man mäter ljudnivån när vi umgås i alla fall.

Vad har du gjort idag?

Jag har burit runt på en tung bebis, sagt nej till iPad 2000 gånger (det spårade igår så idag var det detox). Försökte jobba vilket funkar typ 30 sek i taget. Vid ett tillfälle skulle Lisa och jag planera nästa poddavsnitt över telefon. Samtidigt som jag bytte blöja. En del av vårt samtal, när vi pratade om att det eventuellt skulle bli ett till sex-avsnitt låg Nou babblade högt så Lisa hörde mig inte. Jag försökte prata med lite låg ton eftersom pappa stod och väntade utanför dörren pga skulle duscha när jag var klar med blöjbyte. Lisa ba: ”Va?! Jag hör inte!” Jag: ”Seeeex… mummel mummel…sexavsnitt.” Lisa: ”VA?! Jag hör bara Nou!” Jag, till slut rätt irriterad: ”SEXAVSNITT!! SEEEEX!!!”

Pappa utanför dörren: Vem pratar du med? (Han trodde jag pratade med Nou).

Jag gick också på promenad idag. Älskart.

Vilken är din favoritårstid?

Om årstiderna sköter sig, dvs sommaren är varm och solig, så älskar jag hösten!! Då är jag mätt på värme (känns SJUKT att säga nu) och älskar krispig höstluft och varmare kläder. Då är jag också ganska mätt på semester och ledighet (känns INTE sjukt att säga nu) och vill jobba!

Chips eller godis?

Jag vill varva chips och choklad. Tack. Och glass. Men det var ju inte frågan.

Vad gör du när ingen ser?

Inget? Se bild ett i detta inlägg.

Vad är din favoritmat?

Pasta.

Favoritbok?

Men shit va svårt… Bloggat om så många bra böcker, känner mig nästan tjatig. Tex Vända hem, En halv gul sol, Låt oss hoppas på det bästa, osv.

Vad vill du jobba med?

Det jag gör! Älskar att teckna, får lyckorus när jag inser att det är mitt jobb!

Tycker också det är sååå roligt att filma och podda med Lisa.

Just sociala medier-biten är oftast superkul – tycka och tänka högt, kontakten med läsare/följare. Men ibland är det lite jobbigt med möjligheten att få feedback på precis allt. Folk tycker såklart inte alltid att allt jag gör är bra eller roligt. JAG tycker inte att allt jag gör är bra eller roligt. Det är inget konstigt med det! Det jobbiga är att få höra varje gång någon tycker att just det där eller det där inte var så bra. Liksom små delar ur allt jobb som får en spotlight på sig. Idag var det tex en som tyckte vi skulle klippa bort lite skratt ur podden. Det kan man ju tycka men varför ens säga det till mig? Vi har ju kvar det för att vi vill ha det så? Kanske en harmlös kommentar men jag kan bli matt av det. Jag är VERKLIGEN inte av åsikten ”har man inget snällt att säga ska man vara tyst” – måste poängtera det! Jag sticker ut hakan, tycker till höger och vänster, högt och lågt – det vore knäppt om man inte fick kommentera och diskutera! Eller tycka att jag är helt ute och cyklar! Men när folk tycker att nåt inte är precis så som de skulle önska – alltså smaksak – och talar om det, då blir det så trist. För även om det är en skitsak, att nån tyckte det var för mycket skratt, så är det så mycket jobb bakom det vi gör. Shit vad man kämpar med att få upp energin till tex podden ibland, är alltid helt slut efteråt! Har vissa gånger ångest i två veckor pga kändes inte bra – jag var fööör tråkig! Hör avsnittet och ba: ”phu!! Det blev ju faktiskt riktigt bra!” (Jeannette är en stjärna på att klippa podd ska ni veta!). Man andas ut lite, kastar sig ut. Och sedan skriver någon att det är för mycket skratt. Det är faktiskt tungt.

Och gah nu känner jag mig gnällig och jag VET att man ska ta kritik när man är såhär ute och hörs och syns! Jag behövde bara lufta baksidorna lite.

Allra allra mest är jag otrooooooligt glad att få jobba med detta! Tänk att få skratta sig gråtig på jobbet! Slut på gnäll!!

Vem är din idol?

Denis Mukwege.

Vad lyssnar du på nu?

Nybyggarna av Vilhelm Moberg.

Morgon- eller kvällsmänniska?

Kväll. Rätt skönt att vara kvällsmänniska när man har småbarn för det är ju den tid man har för sig själv. Skulle vara så jobbigt att somna ifrån den lilla egentiden…

Vad ångrar du mest?

Att jag inte la mig tidigt… Varje morgon undrar jag: WHYYYYY?!?! Rätt oskönt att vara kvällsmänniska när man har småbarn (som vaknar 05.30).

Vad gör du för att må bra?

Sover? Haha skoja. Eller nej skoja inte. När psyket blir svajigt vet jag att jag måste sova. Springa är också bra för svajet. Och babbel med kompisar! Och tid med familj. Kanske allt detta i omvänd ordning är vad jag mår bäst av. Och teckna. Med bok i öronen! Och god mat! Mmm äta god mat. Då mår jag bra.

 1. älskar eran podd, skrattar rätt ut typ hela tiden, min man undrade hur kul det egentligen kan vara att dammsuga häromdagen och folk undrar nog vart jag rymt ifrån när jag lunchpromenerar gapskrattandes 🙈
  Har plöjt alla avsnitt på pinsamt kort tid, så kräver härmed ett nytt avsnitt varje dag 🤪

 2. Älskling! Du är världens roligaste! Så glad att du avbryter mig. ❤️ Och viskar om sex. Du är typ det bästa som hänt mig.

 3. Ida skriver:

  Kom att tänka på en sak p.g.a. det du skrev om podden. Har funderat på en sak nämligen: Det händer hyfsat ofta att en fråga ställs, någon börjar svara, men så kommer någon annan in och avbryter med något roligt och så blir det lite flams och skratt och sedan får man aldrig höra det där svaret på frågan.
  Min undran är: är det medvetet klippt så, eller tappar ni helt enkelt tråden såpass att ni glömmer att besvara frågan?

  1. Jag skulle tro det senare. Det är rätt svårt med tempo och energi när man poddar tycker jag! Det är otroligt roligt och jag vill inte få det att låta som nåt jobbigt med podd, för det är verkligen övervägande kul! Men det är nytt (för oss) just tempot och energin, som man vill ha höga, gör ibland att saker faller bort. Har tänkt på det när jag lyssnat på andra poddar, att jag ibland saknar svaret som aldrig kom. Men jag tror att man kanske kommer dit när nerverna lagt sig lite och man kommit in i en poddstämning där man kan spåra ur och sedan hitta tillbaka till tråden. Den där tråden som rätt ofta ba far iväg 😂

 4. Nina skriver:

  Har du testat choklad-doppade chips? Man kan ha dem till att skopa upp mjukglassen så får man tre i ett 👌

  1. Ida skriver:

   Alltså, nu blir jag ju sugen på att prova chokladdoppade chips bara för det…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..