Fjädrar på pungen

På tisdag spelar vi in nytt poddavsnitt! Vi tänkte först typ ”blommor och bin” – liksom snacket med barnen. Men sedan kom vi på att vi skulle ha det liiiite bredare, liksom snack med barnen i stort. Och också när barnen har snack med vuxna. Som man kanske inte är beredd på. Som när Märta och Maja började berätta för kompisar vid middagsbordet om hur hårig snippa deras mamma har. Eh …

Tänker också på min kompis polare vars son på förskolan vid samlingen räckt upp handen och sagt: ”min mamma har fjädrar på sin pung!”

Skrattar så mycket åt det varje gång jag tänker på det.

Så pinsamheter ni blivit utsatta för. Eller otippade frågor. Eller tippade frågor, fast svåra. Berätta ALLT! Här eller på Insta DM. Tack!!

Och såklart: vad vill ni ha tips om vad gäller samtal med barnen? Lisa och jag kan ju ALLT. Fråga på. Vi svarar.

 1. Elin skriver:

  Min dotter snart 4 år stod med mig på busshållplatsen förra veckan och utbrast högt.
  ”Mamma ! tänk att alla tanter som står här ( vilket var två stycken, som utan tvekan hörde) har hår på sina gamla snippor!”

  1. Anna skriver:

   😂😂😂 Underbart!!!

 2. Amanda skriver:

  Min lillebror och jag gick på offentlig toalett tillsammans. Han var 4. Då säger han ”du har en mustasch på din snopp” och jag är alltså tjej 😂

 3. Dottern var ca 3 år och satt i vagnen, vi var ute och gjorde några ärenden. Vi började närma oss ett systembolag och hon får syn på den gröna skylten och pekar och skriker glatt: ”Mamma, där är en sån affär som du tycker så mycket om!” 🙄🤣

  Visst hade hon varit med mig på systemet någon gång men knappast särskilt ofta…

 4. Kom på en till. Dotter 3 år hörde någonstans att någon kallade enhörning för böghäst vilket hon anamade. Och dessa böghästar finns ju överallt i en 3årings värld så ofta kände jag mig som en hemsk mamma när hon snackade öppet och oproblematiskt om alla söta böghästar. Försökte allt för att få henne att säga enhörning. Förklrade att det är fel, mutade med godis och bad henne verkligen ändra sitt ordval men icke.

  Förklarade till sist något i stil med att bögar är när tex 2 pappor älskar varandra och gifter sig. En enhörning är inte det.

  Lite senare undrade hon om jag sett hennes böghäst. Nej sa jag för det är ju ingen böghäst.
  Jo sa hon för det är faktiskt en pappahäst som är gift med en annan pappahäst.

 5. Min lillebror var på studiebesök på brandkåren med dåvarande lekis, och fick frågan ”vad jobbar din din pappa med då?” av en brandman. Min bror svarade högt och tydligt ”Min pappa jobbar inte. Han knarkar och springer elljusspåret”.
  (Tilläggas kan att vår pappa var förskollärare)
  😂

  1. Anna skriver:

   😂😂😂😂😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..