Bästa picknick-maten?

Jag skrev ju att jag skulle börja intaga alla luncher utomhus. Typ. Som nyårslöfte. Sedan åt jag inga mer utomhusluncher. Tills idag! Då var det ju liksom OMÖJLIGT att inte göra’t! Pga soooool.

Det fick mig att tänka på att en person kommenterade och bad om ett inlägg med tips på picknick-mat. Men eftersom jag inte är expert så dröjde svaret… och jag har det fortfarande inte. Men det har ju NI!

Nu gör vi såhär. Jag ger mina tips. Ni ger era. Ja hurra!

äggmackor (pågens runda råg med stekt ägg på – mmmm! Tack Auri för att du introducerade dessa i mitt liv!)

linsgryta (har ej matsäckat den än men tänker att det kommer bli perfekt)

– kokta ägg.

(Sedan kaffe, varm choklad och kakor – men det är ju givet)

Idag hade vi pasta med smör. Pga jag fick panik att Majas kompis ej skulle vilja äta äggmacka och gå hungrig. Jag skulle ej sätta pasta med smör på topplistan över picknickmat. Det var ju inte dåligt (pasta är ju aldrig dåligt liksom) men det borde varit pasta med korvstroganoff tex. Då hade det fått vara med på listan tror jag.

Er tur!

 1. Sandra skriver:

  Ugnspannkaka! Med eller utan fläsk.
  Lika god varm som kall. Bara ta med sylt (sån squeeeze-klämmis-grej är smidigt)

  Eller vanliga kalla pannkakor med lite strösocker på nomnom.

 2. Emelie skriver:

  På vintern: Korv av wienertyp som man pluttar ner i en termos med hett vatten och som är lagom varma efter en liten promenad. Och så bröd och ketchup såklart. Senast tog jag bara med termosen med vatten och köpte resten på vägen. Så enkelt. Och barnen äter, vilket de annars inte gör speciellt ofta …
  På sommaren: plockmat tex. köttbullar, körsbärstomater, gurkbitar, baguette, brie, kokta ägg, fruktbitar. Ta med köttbullarna frysta så funkar de som kylklamp för ost och annat som gillar kyla.

 3. Tina skriver:

  Ost- eller korvmackor och varm choklad går inte att överskatta i sin enkelhet

 4. Ewa skriver:

  Grillad kyckling brukar vara poppis. Eller typ tapas med köttbullar, ostkuber, kokta ägg och bröd.

 5. Anna skriver:

  Mitt bästa tips är tunnbröd och tonfiskpastej och att man gör iordning rullen när man ska äta. Det är smidigt, fräscht och hållbart! När någon vill ha en rullemacka är det bara att ta fram tuben och klicka på, inget svinn och svingott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..