Sju önskningar (på vardagsnivå)

Okej detta kan ju lätt spåra till äkta viktiga önskningar men jag ska hålla det ytligt och lätt!

1 Önskning på hemmafronten

Att barnen slutar ha feber! Mest för det värst drabbade barnets skull. Men också lite (mycket?) för min egen. Vi är för många hemma inomhus hela tiden dygnet runt just nu.

2 Önskning på jobbfronten

Att vi får en (eller ett par) stående sponsorer till podden! Det är så roligt och utmanande och läskigt och spännande att podda, vill fortsätta med det!!!

3 Önskning på klädfronten

Skulle vilja ha såna dära chunky sneakers, skulle jag passa i det eller känna mig som ett barn med för stora skor?

4 Önskning på matfronten

Vill ha en semla nu. NU!

5 Önskning på sociala medier-fronten

Att Instagram blev roligt igen. Jag följer 1000 konton. Men får upp samma 10 konton heeeeeeeela tiden. Folk jag egentligen uppskattar dyker upp i mitt feja vaaaarje gång jag öppnar och jag blir så irriterad. Typ 2 eller 3 stycken funkar att få upp så ofta men resten… nej men blanda upp mitt flöde tack!!!

6 Önskning på alla fjärtars dag-fronten

Att få gå ut och äta med min man hade ju varit najs! Undra om vi skulle kunna formulera hela meningar eller om vi i evighet amen kommer att prata stötvis och upphackat…?

7 Önskning från er

Önskar mig era bästa recept på bröd gjorda i assistent. Är så nöjd med assistenten men är fortfarande inte så självsäker och fastnar lätt i att jag inte vet vad jag ska baka…

Plus att vi typ aldrig har hälften av allt som står i alla recept jag googlar fram.

  1. Martina skriver:

    Gällande assistenten så handlar det mest om att våga misslyckas.

    Jag kör som standard ca 25 gram jäst, 5 dl kallt vatten. 1 tsk salt. Typ 1-2 msk sirap. Ev kryddor, fänkål, ingefära, anis är nog mina favoriter. Vill man ha lite hårdare skorpa kan man slänga i en msk vinäger. 1 dl olja. Mjöl av det som finns hemma (typ 750 gram-1 kg). Kör tills konsistensen känns bra.

    Jäser i bunken till dubbel storlek åtminstone. Gärna 1-2 timmar.

    Bakar ut och jag gör nästan alltid frallor eller bakar i brödform.

    Jäser en stund igen.

    Penslar ibland. Men oftast inte.

    Sätter ugnen på 225-250 grader. Och gräddar 8-10 min om frallor. Och ca 25-30 om limpa.

    Man kan knacka lite på brödet. Låter det ihåligt är det klart.

    Ibland blir det inte alls bra. Men för det mesta blir det kanon.

    Men som sagt jag har gått från att absolut inte klara jäsdegar till att aldrig följa recept typ.

    Bara att kasta dig ut. Aldrig baka om man är stressad. Och alltid låta brödet få ta sin tid i jäsningen. Långsam jäsning ger mer smak. Hellre för kallt vatten än för varmt. För varmt kan döda jästen. Därför kör jag alltid kallt vatten. Likaså låt det knåda en stund i maskinen. Då får du också en bättre jäskraft.

    Lycka till!

    Vill du kan du följa mig på Instagram (martinalowen) där ligger ett recept på mina tomatbröd i höjdpunkter. Och under min hashtagg #martinasbakning finns också en del recept tror jag. I varje fall lite inspo. :)

  2. Linn skriver:

    Mitt bästa tips på bröd. Oftast har jag allt hemma. 👌🏼
    Gör så här:
    Börja med att göra själva havregrynsgröten (jag brukar alltid koka för mycket till frukosten och sparar den överblivna till dessa bröd). Koka upp 3dl havregryn, 5dl vatten och lite salt i en kastrull och låt koka i 3 min.
    Lägg i 100g margarin i den varma gröten så det smälter. Låt gröten sedan svalna till 37 grader.
    Värm upp 5dl mjölk till 37 grader och häll det sedan över 100g jäst som ligger smulad (funkar självklart med torrjäst också) i en bunke. Tillsätt 1dl sirap i jästblandningen.
    Lägg allt i assistenten och blanda i ca 15 dl mjöl och låt assistenten gå tills det blir en fin deg. Forma sedan degen till bullar och låt jäsa på plåten 20-30 min.
    Gräddas cirka 12 min i 200 grader. Pensla bullarna med ljummet vatten när de kommer ut från ugnen! 👌🏼

  3. Karin skriver:

    Alla önskningar (förutom poddsponsorer) känner jag samma starka längtan om!! Särskilt nr 1!

    Ang recept gör jag i princip bara kalljäst bröd nu för tiden. Man kan blanda mjöl och fröer i det oändliga. Så länge degen har släppt bunken är man safe. Jag följer både ”lindas bakskola” och Frida skattbergs bak-instagram och får mkt inspo därifrån. Sparar dom recepten jag tycker är bäst.

    Så… Luddigt svar, ingen struktur, ingen hjälp, men en tanke i etern.
    Krya på er!!

Lämna ett svar till Martina Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..