Freudiansk felläsning

Fick en kommentar på senaste veckans mat-inlägget att någon gjort ett av recepten, men ändrat rödkål och salladslök till vitkål och purjolök. De hade tyckt om det men barnen hade blivit fisiga. Men de skulle nog gilla det nästa gång.

Jag svarade att vi hade gjort exakt samma ändring – vitkål och purjo – och att det blivit gott! Men, skrev jag också, även jag blev fisig/fick magont. Trodde det var mensvärk men då kanske det var nåt i maten då trots allt?!

Postade mitt svar.

Läste kommentaren igen.

Nej men hon hade skrivit att barnen var fisiga som i ”gillade ej maten” – det ord som jag själv alltid använder när barnen ratar min mat (sker i ca 98% av fallen). Kände ett litet rus av panik inombords att jag precis berättat om mina gaser i en kommentar till en främmande person som bara ville skriva ”hej vi åt den där maten ni skulle laga och gillade den”.

TUR att jag kan gå in och redigera! Ändrade snabbt till en mindre fisig kommentar.

Känner mig fortfarande lite skamsen. Tur att ingen behöver veta om detta.

 1. Anna skriver:

  Älskar din blogg! Underbart roligt! 😂

 2. Gråtskratt overhere 😂 tolkade nämligen ordet fisig fel i inlägget med recepten första gången och kom sedan på mig själv, vilket gjorde detta inlägg ännu roligare 😂

  1. Hahaha! Fick mig helt klart att tänka till vad gäller mitt ganska frekventa användande av just det ordet!

 3. Mia skriver:

  Alltså hahaha! Så roligt! Spinner vidare: Både ifall någon ba ”jag lagade ditt recept och vill bara meddela att vi blev fisiga av den” och om du ba ”gud jag veeet”. Ahahahaha.

 4. Debbi skriver:

  Hahaha, underbart 😂
  Tack för att du bjuder på dig själv.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..