Har du en bebis till i magen?

Nästa poddavsnitt är nåt ni önskat som poddämne, nämligen…

SVÄRISAR!!!

Och

FÖRÄLDRAR!!!

Så tala nu ut. Berätta för relationsexperterna Lisa och Louise om galna, roliga, fina, sjuka, irriterande grejer som hänt.

Ställ också frågor på ämnet. Vi kan i vanlig ordning ALLT.

Bilden ovan är pga SÅ många berättade till ett annat avsnitt om svärfäder frågat om magen verkligen ska vara sådär stor, efter att personen fött barn. Alltså…?!?!

 1. Becca skriver:

  Inte alls lika pinigt som de flesta ovan (jag lider verkligen med er), men ändå jobbigt:

  Min svägerska födde barn ett halvår innan mig, tyvärr med mycket komplikationer som över 7 dygns förlossning, sugklocka, amning som inte gick osv.

  Sen födde jag – supersnabb förlossning, amning och flaskmatning funkar finfint, barnet sover osv.

  Svärmor envisades med att gång på gång med att fråga hur jag gör, jämföra med svägerska samt berömma mig för det jag gör. Fast jag om och om igen påpekade att jag inte gjorde något speciellt, utan bara haft tur och svägerskan otur, så fortsatte hon. Jag fick så sjukt dåligt samvete för svägerskans skull.

 2. Elisa skriver:

  Min svärmor är helt knäpp. Hon tjatade sig blå om att få vara med på förlossningen (vi vägrade) men fortsatte ändå att ringa ett par gånger om dagen för att meddela att hon var färdigpackad och redo att åka ner ”om ni ändrat er”(det hade vi inte).

  Hon bor en bit bort så första besöket ville hon stanna kvar över natten. Vi sa nej rakt av, vi orkar inte och vill få ha egentid sista helgen innan mannen skulle börja jobba igen. Trots det stannar de i 10 TIMMAR innan mannen tillslut kastar ut dem. Under dessa 10 timmar hinner hon skamma oss för att vi valt att amma (hon ville ju så gärna få mata så att vår dotter kan knyta ann till henne också!) och kräva att få veta hur mycket jag gått ner efter förlossningen. Inte ens 10 dagar efter att vår dotter fötts.

  Dagen efter (när vi uttryckligen sagt att vi inte ville ha besök!) hör hon av sig, ”vi glömde handväskan igår så vi tänkte hämta den innan vi åker.” Mannen öppnar och släpper in dem men säger att jag sitter och ammar dottern och inte vill bli störd. De ber att få låna toaletten innan de ska åka och plötsligt RYCKS SOVRUMSDÖRREN UPP. In kliver svärmor och tjoar glatt att hon minsann ska hälsa på sitt barnbarn, jag sliter åt mig amningssjalen för att slippa blotta mig helt inför henne. Sedan fortsätter hon att prata högljutt (trots att jag ber henne att ge vår dotter matro) och KRYPA UPP BREDVID MIG I SÄNGEN och LYFTA BORT AMNINGSSJALEN. (Har vi kommit till det värsta ännu? Nej, det har vi inte!)

  Två minuter efter att hon satt sig till rätta i vår säng deklarerar hon bestämt att ”Nu får hon faktiskt ha ätit klart, jag måste få pussa på henne!” och lyfter bort vår dotter ur min famn. (Sedan klagar hon på att vår dotter inte är glad.)

 3. Min svärmor är livrädd för allt. Så rädd att när man försöker förklara för någon hur orolig hon är så tror alla att man överdriver, men egentligen är det långt ifrån verkligheten.
  Nåväl. Jag var höggravid med mitt första barn mitt i den varmaste sommaren. De enda skorna jag fick på mig var ett par fula foppatofflor. Min svärmor muttrade ofta att ”gifterna i plasten är skadligt för fostret”. Jag ignorerade henne. Såklart. Men! En dag gömde min svärmor skorna.
  Det blev en hel del svordomar och tårar (från mig), man bråkar faktiskt inte med en kvinna i det tillståndet.
  Efter detta har oron stannat vid dagliga varningssms om det ena och andra.
  Barnet är förövrigt 10 år nu och verkar inte alls ha tagit skada av foppatoffelbärandet

 4. Jessica skriver:

  När vi kom hem från BB med tredje barnet (och svärmor och svärfar var hemma hos oss med de två äldre barnen), ca 10 timmar efter förlossningen alltså, kläcker svärmor ur sig: ”Jaha då är det bara att börja springa bort magen då!”…

 5. Dessi skriver:

  Jag födde min första, hann bara få ut honom och fick inte vara ifred för då fästmannen mamma, som stannade kvar hela förlossningen (fast jag ville hon skulle dra), och kommenterade och tyckte jag skulle sitta prata i tele med fästmannen medans hade värkar när väl bebisen var ute, så stormar sambons pappa in och jag hade inte ens hunnit täcka mig..

  Han fick dra ut direkt med hjälp av personalen som körde ut honom..

  Det var väldigt spänt efteråt sen, efter dess har jag varit noga med att ingen får komma in mitt i det privata delarna och att jag ska ge ett okej först.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..