ANNONS

10 bevis på sportigt sportlov för småbarnsföräldrar

/

Är det sportlov så är det. Tur att man är småbarnsförälder och därför sportar sjukt mycket då.

Här är bevisen:

1 Påklädningen

Det finns väl knappast något mer ansträngande att att försöka klä på ett (eller flera) barns om inte vill bli påklädda? Träningen är gjord för två veckor framåt. Fast ändå måste man göra den varje morgon …

traning-since2015
(kul info: när Lekmer publicerade denna bild så kommenterade en person att hennes träningsapp registrerade påklädning av två barn och syskonvagn till förskola som ”sport” och ”outdoor cykling” – där har ni beviset!)

2 Dammsugning

cheezedippers6

Ett barn som ätit ris. Dvs ätit fyra riskorn och lagt resten på HELA köksgolvet. Eller pyssel med pärlor. Eller ett barn i klipp-fasen. Eller gå in med slaskiga skor-fasen. Eller vässa pennor utan burk-fasen. Eller samla grus i fickorna-fasen. Eller rulla barnvagn på regniga och grusiga vägar-fasen …
Det har jag läst någongång för längesedan att det är supersvettigt att dammsuga. Jag har ännu inte provat det själv, men alla ni som inte kliver över/sopar in det värsta till vägglisten kan checka av ett träningspass till.

3 Förhindra bråk

brak

Att kliva mellan två galna barn som vill slå halvt ihjäl varandra kräver rätt mycket styrka. Träning flera gånger om dagen – CHECK!

4 Matlagning under hell hour

Prova gå med tyngder vikt 20+ fram och tillbaka mellan spis, kylskåp och matbord. SCHWETT!

5 Tandborstning

Antingen är det tandborstning, eller hårborstning, eller läggning eller … Oavsett så är det träning.

6 Rumpsniffet

När du lite diskret, eller inte ett dugg diskret, måste kolla av blöjstatus. Att lyfta 5-12kg-klumpar högt upp och sedan parera benvift kräver en del av armarna. Värst är om blöjstatus är tveksamt (var det bara en fis?) eller om du är täppt i näsan.

7 Gunget

Vaddå, gungan glider ju av egen kraft typ hela tiden? Kanske ni tänker nu. Men 1) nej det gör den inte och 2) gung från morgon till kväll kräver sina muskler.

8 Tyngdlyftning inklusive promenad

Att lyfta typ skivstång rakt upp är en baggis jämfört med att lyfta en miljon saker och gå med dem i evigheters evighet. Även lillfingret bär till slut.

9 Knäböj x 40 000

En bebis som inte vill sova är lika med benböj varje kväll. Och natt. Och dag. Igen och igen. Hej mjölksyra!

10 Vyssjandet

Att stå i bananställning puttande i lagom tempo – SAMMA TEMPO – och lagom mjukt under lång tid är träning för både ben, rumpa och armar. Ville skriva rygg också men det är nog allra mest bara idrottsskada på den … Bananskada?

***

Så där sportis! Flera pass om dagen alltså!!

(Det kan inte vara helt sunt. Se till att fylla på med energi, tex i chokladformat, minst varje dag.)

10
158

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00