ANNONS

Distrahera hjärnan!

/

– Det känns så märkligt att inte blogga om corona eller allt annat hemskt som händer ju nu, sa jag till en kompis på telefon idag.

– Ja men antagligen tycker folk det är skönt att läsa nåt som INTE handlar om det.

Okej tänkte jag. Jag måste ju inte skriva om allt som rör sig i huvudet – tack och lov för ER!!! Gu så trötta ni skulle vara! Det är ett ständigt malande där uppe. Är inne i en hypokondrisk period (alltså bortsett Corona). Och ängslig. Dvs tror alla hatar mig lite. Samtidigt som jag är rätt arg och irriterad. Så dålig kombo!!

Det var ju lite starkare förra veckan pga sjukt stressad inför livepodd och dessutom PMS! Men det sitter ändå i? Ah, det är Post Menstruella Symptom.

Jag tycker såklart man ska tänka alla tankarna och analysera dem i evigheters evighet. Jag landande i massa bra saker idag efter endast två hundra timmars ältande. Så skam den som ger sig.

Men ibland behöver man ju bara distraheras för att pausa pingpong-matchen i skallen. Vad gör ni?

Här är det jag kör på just nu:

– scrollar! Men det måste vara effektivt och lite energi i det hela. Slö-scrollen hjälper inte. Aktiv scroll hos Peppe (som alltid skriver om viktiga saker på ett skönt sätt) och Hanna (som har den bästa bloggblandningen jag vet). Sedan lite DM-snack med Linn, Alexandra, Anna. Anna och jag brukade förut skicka varandra bilder på folk som springer på härliga ställen. Nu har vi istället gått över till att skicka filmklipp på djur som gör göttiga saker. Kan vi analysera detta? NEJ NU SKULLE DET VA HJÄRNPAUS LOUISE!

– när scrollet spårar lägger man motvilligt ifrån sig telefonen och läser bok. Är den bra funkar det sååå bra! Jag läser jag for ner till bror just nu. Bara läst fem kapitel men den är precis så, man fastnar.

Andra böcker jag kan rekommendera om man behöver fastna: Störst av allt, Silvervägen, Bara du. Fyller på fler en annan dag. Tre blir bra för nu!

– när man läser blir man skönt trött. Lägg undan boken och somna! Sömn är bra hjärnpaus. KOM IHÅG VAR NI HÖRDE DET FÖRST!!

– dagtid är även spring en bra hjärnpaus. Eller kanske egentligen inte så mycket paus, utan mer sortering.

Nu vill jag såklart höra era bästa hjärn-distraherare!

Vi avslutar med en så bra distraktion: bild på Nou.

Jag skrattar och snyftar till lite varje gång jag ser denna bild. Hur kan hon vara så ljuvlig???

Ps: kolla alla tre! Hur kan de ALLA VARA SÅ LJUVLIGA?! (Så rättvis mamma)

10
77

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00