ANNONS

Digitalisera och hemleverera?

/

Det är svårt att inte få domedags-feeling med jämna mellanrum just nu. Jag pausar nyheter och sociala medier mer än vanligt.

Men! Det finns så mycket bra där ute nu också! Jag älskar att se lösningsorienteringen hos folk nu! Det smittar!

Jag tänker själv just nu på olika sätt jag kan bredda min verksamhet när jag som litet företag kommer att påverkas av Corona och den kommande lågkonjunkturen. Hoppas det ska funka!

Här är några som tänker på lösningar i dessa tider, som jag vill hylla lite extra:

1. Peppe!

Redan för nästan två år sedan tänkte hon digitalt när de startade Friday lab. Så inspirerande! Jag var med i en av de första omgångarna och jag tänkte inte på det då, men gör det nu, att det inte märktes att det var sprillans nytt. För det var så genomtänkt och välplanerat.

Nu erbjuder de hjälp om man vill göra delar av verksamheten digital! HÖR AV ER TILL PEPPE NU!

2. Anna!

Min kära vän Anna som är fotograf är kanske den mest handlingskraftiga jag känner? Vi har som egenföretagare i en, speciellt vid lågkonjunktur, svajig bransch pratat om hur man ska klara av lite sämre år. Medan jag funderat har Anna anmält sig till en utbildning, registrerat sig på olika uppdragssidor, omorganiserat sin ekonomi … etc etc. Man (jag) ligger i lä, kan man säga. Jag som ändå brukar se mig som någon som laddar om snabbt.

Hur som helst. Just nu har hon gjort en film, som fick bli pga ett planerat vernissage som ställdes in. Med den stora fördelen (faktiskt!) att fler kan komma. Här kan ni se Earth Talks.

Filmer och bilder låter oss ta del av saker vi annars kanske inte haft möjlighet att ta del av, minskar avståndet och öppnar världen. Kanske mer nu än någonsin?

3. Welma

Welma och Barn i stan. Min förra arbetsplats med kulturvärlden som grund. När det skakar i den grunden ser man hur folk hittar lösningar och kämpar sig blå! Heja hela kulturvärlden nu alltså!

Här är Welma-tips på kultur att konsumera från soffan. Fint ändå? Att man strävar efter att det ska kännas lite som vanligt när så mycket inte är sig likt…

4. Fromageriet

Något som är svårt att digitalisera är ju varor. Vår granne driver ostbutik i Stockholm och kundantalet sjönk helt sjukt när stockholmare uppmanades att stanna hemma. Vad gör man då? Jo åker ut till folk istället! Torgförsäljning och hemleveranser. Mer ost till folket!

4
39

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00