ANNONS

Hur gick det till när vi valde barnens namn?

/

Fick en fråga här på bloggen – kuuul!

Såhär löd den:

Hur gick det till när ni valde barnens namn? Har ni varit överens alla tre gånger?

Jag ÄLSKAR ju namn och kastade mig över frågan.

Våra barn heter Märta, Maja och Nou.

Vi har haft två namn på varje i slutspurten.

Barn 1: Märta och Emmy. Mattias ville Märta och jag ville Emmy. Efter förlossningen tyckte Mattias att jag fick bestämma. Hon hette då Emmy i 10 minuter. Sedan kände jag att hon var en Märta. Och det var hon ju!

Pojknamn minns jag bara att vi hade Arvid…

Barn 2: Maja eller Moa. Och jag hade nästan bestämt att det skulle bli Moa. Sedan var jag på möhippa någon vecka innan förlossningen och där var en Moa. Svinskön tjej men efter det såg jag bara mig själv föda fram henne när jag tänkte Moa. Måste ha varit hormoner…?

På BB var det därför inte så fasligt mycket funderande. Det var Maja kvar! Kan inte minnas att vi ens diskuterade det? Jag var kvar ensam på BB för Mattias fick inte plats och då liksom bestämde jag Maja och tror jag smsade det till Mattias.

En månad senare fick jag panik för att vi valde namnet så passivt. Men sa inget till Mattias. Sedan gick det över. Var det också hormoner???

Barn 3: Märta, Maja och jag hade i princip bestämt namnet Alba, tills Mattias i vecka typ 36 deklarerade att han inte gillade det. Vi ba: wtf?! Jag tänkte iofs att det inte spelade någon roll eftersom det skulle bli en pojke (100% fel har jag alltid).

Jag ville verkligen bestämma en topp 5 från typ graviddag 1. Men Mattias var inte alls sugen på det. Pressade ur hans favoriter i bilen en dag – bil = omöjligt att fly – genom att läsa upp min lista och han fick säga ja, nej och kanske.

På BB efter att hon fötts provade vi Mattias favoritförslag Nou och mitt förslag Billie. Jag hamnade i min klassiska att dra fram ett smeknamn direkt och började säga Billie Butt. Ej bra smeknamn… Och så var hon ju verkligen en Nou! Det kände vi nog båda rätt starkt. Men vi kände på det nåt dygn till. Sedan ba: äh hon ÄR ju Nou!

Mellannamn då!? Ja men kul att ni undrar!

Jag är ju halvt fransk och vill ha ett franskt namn med.

Märta heter Lisa efter min och hennes farmor, och Valérie efter min moster (och mig).

Maja heter Karin efter Mattias farmor och min faster, och Annie efter min mormor.

Nou heter Saga, namnet som Maja och Märta fick bestämma. Och Amelie pga franskt. Jag ville egentligen Dominique pga ville ha nåt lite mindre ”snällt” men det ville inte Mattias. Jag tycker Amelie är jättefint. Och så var det också det enda franska namn vi kunde enas om. Haha! Barnen var team Amelie också. Så jag gav mig.

Hur har ni bestämt namn till era barn och VAD HETER DE?

146
104

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00