ANNONS

Ni na ni na ni nanna …

/

Veckans boktips!!

Storbarnen är inne i en period när de vill läsa kortare böcker igen. Vilket är helt okej för då är det mer bilder – det gillar jag. Och de! De gillar det också.

Här kommer några favoriter:

Coola kvinns x3

Länge var barnen lite opepp på dessa, tror för mycket text till för få bilder. Nu däremot älskar de dem! Och pratar om dem efteråt ”kommer du ihåg hon som hade 8 barn som målade möbler …” eller ”vet du mamma, hon fick inte gå i skolan!”

Här är nummer 2:

Så himla fint att få ligga och prata om hur kvinnor haft det, saker som sitter i fortfarande, saker som förändrats, hur det ser ut i vissa andra länder osv.

Älskar att det är olika illustratörer också!

Bok nummer ett:

Och så denna pärla, med svenska hjältinnor. Lite mer svärta i den tror jag. Lite färre happy endings, så vissa får jag skumma igenom först.

Ja det blir bildbomb men det är ju omöjligt att välja!!!

Klassiker

Så fint att göra bilderbok av dessa! Jag trodde först det skulle bara för lite mindre barn, men det är rätt mycket text faktiskt, så kanske att aningen större än man kan tro är precis rätt!

Gissa om ”JAG VILL HA EN KANIN!” blev veckans ord efter denna bok?

Dunne 4-ever

Nu kom det en kapitelbok med i alla fall … Jag älskar dessa böcker! Så fina och bra! Barnen med. Men vi pausade lite nu så har inte läst de två sista.

Bilderna!! Hon fångar barn och känslor på ett helt magiskt vis!

Nyttig bok!

Kanske inte säljande rubrik för en barnbok, men jooo den ÄR nyttig! Om man har ett barn med oro eller rädsla så är denna enkel och tydlig. Jag tror det är just det kortfattade som gör att den är lätt att ta till sig för barn.

Den handlar alltså om en veterinär som är rädd för hundar och får hjälp att komma över det. Kbt-steg. Skriven av en psykolog.

Barnen har återkommit till den flera gånger. Även långt efter vi läst den. ”Som den där veterinären som fick titta på en leksakshund!”

Mer känslor

En bok som lyfter fram det som kan ses som udda och visar på flera sidor av myntet. Skriven på vers. Jättefin! Egentligen är väl mina storbarn lite för stora för denna men just stilen på skrivandet gör att det funkar!

Och bilderna!!! Så fina!

Ständig favorit

Majasbok-Maja! Ljuvliga bilder, rolig fakta och pratbubblor att skratta åt! Barnen bryr sig inte om att det inte är färgbilder, vilket är ovanligt att de inte gör. Maja får fem av fem!

Kolla dessa pratbubblor i kombination med faktan he he he …

För minigrisarna

För de minsta fick jag två superfina böcker om mat! Jag ÄLSKAR bilderna, framförallt i den ”matens färger”. Nou har tuggat lite på dem och verkar ge dem godkänt!

En livsviktig bok

Den här boken skickas till alla som har en nioåring hemma. Låter förordet berätta:

Som det står så innehåller den tips och kunskap för att komma igång med viktiga snack. Så bra!

Vad läser ni med barnen just nu? Har ni någon favorit? Är ni svintrötta på någon? Vilken är den du skulle tipsa om?
13
62

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00