ANNONS

Kom ihåg att ditt utseende är viktigast

/

Vet ni att det finns en app för att träna fejset? Nej inte för att motverka spänningar eller så, utan för att bli smal. ”Bränn fett på kinderna”. Målet med allt. Allt ska handla om utseende. Ditt utseende är allt.

Så. Jävla. Tröttsamt.

@detvarbättreförr-Karin skrev på sina stories om hur trist det är att utseendehetsen kidnappat träning. Vi pratade lite om det på DM och då berättade hon om appen ovan.

Jag delar hennes frustration över att träning inte får vara bara träning. Utseendet ska in. Tänk att man tagit något som får en att må psykiskt och fysiskt bra och så gör man det till något som får en att må dåligt.

Jag känner med hela mitt psyke när jag inte fått komma ut och springa. Min hjärna behöver pausen det innebär. Luften. Naturen. Men det tog såååå många år innan jag lyckades njuta av att träna och i perioder är det fortfarande svårt att tänka bort utseendehetsen, på grund av att det alltid ska handla om utseende och där är ju dagens samhälle inte gjort för att man ska vara nöjd direkt.

Och så är det det där som jag tidigare skrivit om att hela tiden koppla ihop mat och träning. Ni vet, vissa saker måste man träna för att få äta-grejen. Nej men låt oss ta bort njutningen i god mat och bara titta på näringsinnehåll vetja. Det blir kul!

Sluta att hela tiden prata om mat och träning som en grej! Låt mat vara mat, låt träning vara träning! Du måste inte göra det ena för att förtjäna det andra.

Tv-program visar hur människor förvandlas till normsnygga, tidningar visar en och samma typ av person på framsidorna år efter år efter år … Reklamen skyltar med idealen. Ät dig smal, den här personen gick ner två miljoner kilo såhär, gå ner tio kilo på tio minuter …

Och även om jag känner av att saker håller på att förändras så blir jag frustrerad över hur mycket som fortfarande är detsamma. Att det ska vara så svårt att inte tipsa om bantning eller hylla den som tappar i vikt. Göda idealet.

Vi lever fortfarande i en tid där någon skapar en app för hur man ska få ett smalt fejs. För det är vad som är viktigt. Tydligen.

Vi säger till våra barn att det är insidan som räknas. Sedan agerar vi precis tvärtom.

9
90

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00