ANNONS

Postgravidkroppen

/

Vet ni vad som är sjukt? Att sätta prestation i kroppen efter en förlossning. Alltså hur den ser ut och vad den väger.

En graviditet och en förlossning är ett jäkla marathon, men inte i några timmar utan i månader. Med avslutningsgren utpressande av bowlingklot genom snippan eller genom ett snitt i magen hela vägen in till livmodern.

När det skett ska alltså kroppen börja granskas igen. Hur snabbt återhämtar den sig? Och nej, då menar man inte foglossning, stygn, bristningar, sår, bröstvårtor, ryggvärk, bäcken … och så vidare. Nej nej, då menar man ”återhämta” som i att se ut som man gjorde INNAN.

Wtf? Du har burit och pressat fram ett barn och det får inte synas?! Mer än att du bär det i din famn.

Prestation. Har hon lyckats? Det snackas gravidkilon som att de är reserverade till en graviditet och inte kan få finnas kvar efter. Det var GANSKA okej att ha dem då men inte efteråt.

Före- och efterbilder visar hur bra du är. Hur schysst din kropp är som anpassar sig till idealet så snabbt. Eller hur duktig du varit som lagt en massa tid och energi på att inte äta vissa saker och springa, hoppa, spurta bort alla tecken på bebis.

Att tiden efter en graviditet och förlossning ens en minut ska behöva handla om hur KROPPEN ser ut är helt sjukt.

Tänk att det är så normaliserat också. Folk snackar gravidkilon, kalorier och magar och innehållsförteckningar, socker och fett, hur mycket man ska springa för att äta det ena eller det andra, unna sig en vindruva för att man förtjänat det genom träning…

Jag vill bara vråla.

19
127

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00