ANNONS

Prosit! Nya trosor?

/

Ni vet mitt pms-iga humör? Om man säger såhär: det blir inte bättre när jag skulle storhandla i söndags. Fick världens pollen-attack precis när jag klivit in och började dra vagnen. Fyrtioelva nysar på rad. Ja ni hajar.

Blev så irriterad och lätt gråtfärdig. Tyckte alla stirrade på mig resten av tiden i butiken också. Kunde de se på mig att jag borde vänt hem och bytt trosor?

På tal om detta. En sak som etsat sig fast när Mia och jag samarbetat kring våra böcker är när hon sa att det inte är normalt att kissa på sig. Igenkänning och ”jag trodde bara det var jag”-känslan är faaaantastisk, men när det kommer till detta är det viktigt att poängtera att även om det är vanligt så är det inte så det ska vara.

Och varför är det så viktigt då? Blir det inte skammande mot dem som har svårt att hålla tätt?

Nej det hoppas jag verkligen inte, för det är inte skamligt och som sagt inte heller ovanligt. Men det minskar kvinnors livskvalitet! DET är anledningen till att prata om detta. Och att gå genom livet med minskad livskvalitet bara för att man är kvinna och kanske fött barn är inte okej!

Men vad ska man göra då??

Jo man ska knipa. Guuuud så tjatigt. Men ja det ska man. Och sedan, om knipet inte ger resultat så ska man kräva hjälp från vården. Du har knipit i 3 månader och INGET händer, det är ingen skillnad. Nej då är det inte så att du kan knipa bort problemet. Då bör du få hjälp!

Påminn dig om det. Påminn andra om det! Gå inte runt med läckage i onödan! Du är värd mer!

Prosit!

Läs mer om detta hos briljanta Mia på Bakingbabies.

5
60

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00