ANNONS

Nya tider…

/

Äntligen kompishelg i Göteborg!

Vi åker ju till Göteborg 1-2 gånger om året, tre bästisar och jag. Göteborg eftersom det blir på mitten för en av oss bor i Malmö – smarta va? Ibland blir vi tre, ibland kan alla fyra. Denna gång är vi tre. Linn, Emelie och jag. Nej vi är ju fyra! Nou är ju med! Men hon räknas inte som bästis än för hon väcker en för tidigt. (Hoppas du läser detta Nou!)

Vi åkte ner med tåg vid lunchtid igår. Det började lite spännande med en snubbe som sa till tjejen bakom att hon satt på hans plats. Hon ba: näe jag har den här platsen. Och han: nej det står vagn 4, plats 45 på min biljett. Hon ba: vilket tåg? Ah, du är på fel tåg, ditt kommer in efter detta.

Snubben: shit då måste jag av! Han småsprang mot utgången… och så började tåget rulla. Han hann inte av.

Jag stirrade som vanligt som att det var på tv, en sida som Mattias kan bli lätt irriterad på pga är EJ diskret. Men här på tåget var vi fler som käkat glosoppa med tittsås. Det gick liksom som ett sus genom lilla gruppen när tåget rullade och han inte hunnit av. Oj oj, undra vart han egentligen skulle. Men det här tåget stannar ju inte ens på vägen? Nu måste han hela vägen till Göteborg?!

Linn kollade till slut upp vart tåget efter oss skulle och vi alla andades ut när även det skulle till Götet. Med en liiiiten kvarliggande oro att han egentligen skulle till nåt stopp på vägen. Men det var ändå åt rätt håll. Okej, vid det här laget hade alla slutat bry sig utom Linn och jag… Vi går vidare!

Nou höll låda och förstod inte att röstprovning inte är helt lägligt på ett fullt tåg. När det blev lite väl mycket drog vi på utflykt till restaurangvagnen. Linn konstaterade efter att vi dragit i oss en kaffe att hon egentligen inte brukade dricka kaffe såhär sent och sedan skrattade vi åt hur innebörden av living la vida loca förändrats genom åren…

Senare, när vi checkat in och hängde på rummet fick vi sms från Emelie: Vilket rum sa ni?

Vi sa rummet och hon svarade att nej de säger att det är fel. Vi dubbelkollade och ba: men jo det ska vara rätt?! Fick sms: Jag är på fel hotell.

Sedan fixade vi oss, vissa drack vin andra cola zero och i bakgrunden Go kväll och rapport! Vilket röj!!

Nou sov i vagnen och vi babblade ikapp! På väg till restaurangen som vi hade bord på KLOCKAN KVART I NIO = nästan natt, vaknade Nou. Väl framme var personalen så schysst trots att vi inte förvarnat om vagn och bebis. Styrde om bord så vi skulle få bra plats etc. Som tack bajsade Nou och jag kände att hon KUNDE valt en bättre tidpunkt men mosade in oss på lilla toan och bytte på en filt på golvet. Som hon passade på att kissa på. Jisses.

Men sedan blev det bättre. Hon var nöjd hela middagen. Lämnade efter sig tre tusen brödbitar. Maten var svingod. Sällskapet det bästa såklart. Bord 27 hette restaurangen – så gott och som sagt så trevliga och flexibla!

Pyjamasen vittnar om moderns icke infriade planer…

När vi käkat klart var Nou okej med att inte vara på restaurang mer så vi drog tillbaka till hotellet, käkade godis och babblade till alldeles för sent.

Idag har vi promenerat i ett öde Göteborg för tidigt en lördagsmorgon. Nou och jag. Men härligt ändå med bok i lurarna!

Nu ska pausar vi på hotellet innan vi kalasar till det med cola och … mello? Nyheterna? Sportspegeln??

5
80

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00