Den färggranna idyllen!

Det finns ett hem som inspirerar mig om och om igen…. Carl Larsson gården. Jag var där för två somrar sedan och gjorde reportage med fotografen Sara Ringström. Jag älskar de små färgglada rummen som fullständigt sjuder av personliga ting och varje gång jag besökt gården vill jag göra om allt hemma.

Jag fascineras av harmonin och lugnet som vilar i alla rum, över de breda trösklarna, över de ibland omöjliga färgkombinationerna, över de abstrakta textilierna, över de korta sängarna, det låga taket, de olika stilbrytningarna på fasaden…. Och även om dessa bilder är vackra så går det inte att jämföra med den speciella atmosfären när man väl är på plats.

Så det kan jag verkligen rekommendera er alla, att ta en sväng om till Sundborn.

Bild 22.jpg

Kolla in snickerierna! Ljuvligt med allt det vita, röda och gröna!

Bild 36.jpg

Köket blir man så glad av! 

Bild 32.jpg

Här är en tavla som Karin och barnen målade till Carl på hans födelsedag (tror jag det var). Se så snyggt tennbägarna gör sig mot det röda och gröna!!

Bild 33.jpg

Karin var en mästare på textilier. Kolla in vilka vackra mönster o färgkombinationer, solroskudden är underbar!

Bild 27.jpg

Även Karin och barnens sovrum går i rött, grönt o vitt. Annorlunda att sätta pärlsponten uppe på väggen, och riktigt snyggt med fönsterluckor på insidan, istället för persienner!

Bild 25.jpg

Här är Karins säng. 

Bild 26.jpg

Här är familjens bibliotek, lite murrigare färgskalor, men känns så rätt idag med mycket skinn, böcker och tavlor, högt och lågt.

Bild 34.jpg

Här är en hörna i Carls stora ateljé. Denna stol var specialdesignad av Carl. Men snickaren tyckte den var så pinsamt ful att han levererade den nattetid till Carl Larsson, så ingen i byn skulle se. Kolla hur vackert allt harmonierar i denna bild!

Bild 37.jpg

Här är gästrummet. Här har många kända människor sovit över, b la Selma Lagerlöf och Anders Zorn. På insidan av sängdörrarna står alla gästers namn inskrivna. Den lilla dörren i mitten på bilden går till ett litet tvättrum där stilen går helt i det klassiska blått och vitt.

 

Jag avslutar med en bild på mitt hus, mitt i renoveringen. Huset var från början en gul vanlig sommarstuga. Nu har vi bytt panel, bytt fönster och just påbörjat att sätta gröna foder runt fönstren på nedervåningen. Ja det går väl inte att ta miste på var vi fått vår inspiration ifrån?

Fortsatt trevlig lördag!

IMG_0996.JPG

LOADING..