Hemma hos Marilyn Monroe

Marilyn Monroe var både en otroligt vacker, begåvad och mytomspunnen figur. Hennes sorgliga död anses av många vara ett arrangerat mord av familjen Kennedy. Eller var det hennes depression som gjorde att hon tog en överdos sömntabletter?

På denna lilla film får vi se glimtar från Marilyns hus i Brentwood, där hon dog i augusti 1962. Trots att bakgrunden till bilderna är en tragedi, är de samtidigt ett otroligt intressant tidsdokument. Norma Jeans sista hem, det enda hon någonsin ägde själv, var rustikt och jordnära. Långt ifrån dagens pråliga Hollywoodmansions.

Huset från 1929 på 12305 5th Helena Drive har fyra sovrum, tre badrum, en pool, en citrusträdgård, klinkrade terrakottagolv och medelhavsinspirerad kakeldekor. Enligt Marilyn Monroe Memories website hittade hon och köpte huset själv 1962, bara några månader före sin död, för 90 000 dollar. Hon reste till Mexiko för att hitta möbler och textilier, som aldrig hann levereras. Speciellt gillade hon trädgården, där hon lekte med sin pudel Maf.

Brentwoodvillan har bytt ägare många gånger genom åren, senast 2010 med utropspriset 3,6 miljoner dollar. Längst ned ser ni mäklarbilderna från Lee Manning/Davidoffer.com visar att huset genomgått en rejäl makeover, men att charmen och detaljerna som Marilyn förmodligen förälskade sig i fortfarande finns kvar. Jag skulle LÄTT kunna köpa huset, som är mycket mer tilltalande än alla värstinghus i Hollywood,  om jag bara hade lite mer guldmynt i fickorna det vill säga!

marilyn monroe
Skärmavbild 2014-04-26 kl. 08.11.19

Så här såg mäklarbilderna ut när hennes hem senast var ute till försäljning…..

marilyn monroe
marilyn monroe
marilyn monroe
(Bilder: Lee Manning/Davidoffer.com)

Följ Härligt hemma för massor av inspiration och nyheter: ■ FacebookInstagramPinterest

  1. Deana skriver:

    Ja, också det där med att hon var en ”figur”…..men? Men? Och kombinationen bilder , som sagt? Jovisst, ett rustikt hem. jo..

  2. Deana skriver:

    Och det är ganska obehagligt med glättiga ord om någons ”röda läppar” ..men var det inte läppstift som angav den röda tonen? Och allt en image – som slutligen blev ett så stort ok som ju de facto tog död på en känslig, utnyttjad människa?…Och sedan bilder från en plats där en människa avlidit i desperation till rtomantisk musik? Sorgligt, inte glamouröst. EWn smula grotesk spekulation i mänsklig tragik

  3. Deana skriver:

    Ja, men…bilden i mitten är ju tagen på tidigt 50tal – inte alls i hennes Brentwoodhem, som hon levde i blott efter skilsmässan från Arthur miller – 60talet, strac innan hon dog. Hon hann inte bo länge där, men dog ju så offentligt i det hemmet. Innan dess? Ja, hon bodde i N.Y i många år. Hmm, Där finns också en mysko inflikad bild på MM från tidigt 50tal, ca 1952 och har ingenting med hennes sista hem att göra?

Comments are closed.

LOADING..