Välkommen hem till Carl Larsson

Det här är mitt drömhem! Aldrig någonsin tidigare har jag blivit så inspirerad av ett hem som detta. För några år sedan var  jag här, i Carl Larssons färgstarka konstnärshem Lilla Hyttnäs, i Sundborn. Och egentligen är jag ju inte jätteförtjust i starka färger… men något djupt inne i mig bubblar när jag är på plats i det här huset.

Lilla Hyttnäs fick Karin och Carl Larsson fick av Karins föräldrar 1888. Det var här hela familjen Larsson samlades, åt sina middagar, samtalade och umgicks i timmar tillsammans med sina barn och goda vänner. Den varma stämningen och harmonin finns kvar i husets alla väggar. Här har tiden stått stilla. Det känns nästan som om familjen bara gått på en promenad. De djärva färgkombinationerna, Karins alla fantastiska textilier, udda möbelplaceringarna och okonventionella lösningarna är än i dag lika överraskande och fascinerande. Välkommen hem till Karin och Carl Larsson, en färgsprakande resa genom tid och rum.

Lilla Hyttnäs, Sundborn, Carl Larsson
Slide02
Slide03
Slide04
Slide05
Slide06
Slide07
Slide08
Slide09
Slide10
Slide11
Slide12
Slide13

 

 

 1. Tony skriver:

  Var det inte Karin Larsson som ritade fåtöljen/gungstolen?

  1. Tony, du har HELT RÄTT, det var ju Karin som ritade stolen, tror jag faktiskt missade rätt info när jag intervjuade Carl Larssons barnbarn för några år sedan! Tack för din korrektur!

 2. Rikard skriver:

  Designdröm?? Fortfarande hiskeligt ful! Skulle elda den omgående

  1. Acce skriver:

   Huh? Vad fasen är det dära för hot?!

  1. Ha ha, tur att smaken är som baken Rikard!

Comments are closed.

LOADING..