Köpa växthus? – Nä, jag ska bygga ett själv!

Jag har drömt länge om ett växthus. Men jag är den veliga typen -verkligen.

Ibland kan jag tänka ”Äh, jag köper ett litet färdigt, billigast möjligt”… till att jag drömmer mig bort och vill ha ett i viktoriansk stil som jag kan inreda med möbler, kristallkronor och massor av kandelabrar.

Som tur är lär man känna sig själv ganska väl ju äldre man blir. Och jag har en lång startsträcka när det kommer till att köpa och göra saker. Jag har som mål att när jag fyller 50 (!) om sju år… då vill jag kunna ta min morgonkopp kaffe i växthuset.

Och som jag har googlat på växthus genom åren!! Och visst skulle jag inte tacka nej till ett orangeri likt det här Camellia house som tillhör Culzean slottet i Skottland….

Och inte skulle jag tacka nej till det här som låg ute på Hemnet.

Eller ett modernt i anslutning till huset skulle jag inte heller tacka nej till…. (bild lånad från solarinnovations.com)

Å inte skulle jag tacka nej till ett litet mindre och romantiskt i vitt heller… (Bild lånad från Thegardenscout.com).

Men faktum är att det är de hemmasnickrade som jag blir alldeles varm i hjärtat av. Här är fem växthus för hemmafixaren!

Bild via Frökenkumlin.se

Foto: Theartofupcycling.com

Foto: Better Homes and Garden

Foto: Relaxhacks.blogspot.se

Och sist men inte minst…… det charmigaste och raraste av dem alla… ett sånt här vill jag ha! Byggt av D. Reyné. Lånad från hennes blogg Dreyne.com

Och om jag vann en miljon då skulle jag köpa något av dessa galet vackra växthus!

LOADING..