Allt är bara fejk!

När jag satt och slösurfade fastnade jag för den här bilden. Ett helt fantastiskt sovrum! Tror ni det är på riktigt?

– Nej, såklart inte…. hela bilden är byggd av duktiga 3D-artisten Zancanaro.com.

Och då känner man ju en slags sorg mitt i fascinationen att det går att bygga upp verklighetstrogna, virtuella världar och bilder. Man vill ju känna att någon har stylat och fixat med öm hand, att man ska bli inspirerad av någons kreativa ådra. Så fort jag fick reda på att denna bild var uppbyggd digitalt, så försvann hela fascinationen. Märkligt.

Ni vet när stora inredningsföretag likt Mio, Ikea etc gör sina kataloger, det är ju ett enormt projekt som pågår hela året med otroligt mycket påkostad personal, stylister, hantverkare och fotografer inblandade.

Och då kan man ju förstå att det här med att bygga upp 3D-miljöer digitalt ökar enormt. Företaget köper en miljö från en bildbyrå, typ dessa från 123rf.com och inreder med sina möbler. Det spar massor av fysiskt arbete och pengar.

Men när man ser dessa tomma bilder, DÅ växer lusten att inreda! Jag tycker de stora inredningsföretagen ska väcka lusten hos oss konsumenter med tomma rum som vi själv får inreda med deras möbler. Då får man ju en känsla för möblerna. Visst vore väl det en bra idé!?

LOADING..