11 minihotell -inget för klaustrofobiker!

Söker du ett billigt hotell? Är du på genomresa eller backpackar du runt och knappt sätter din fot på hotellrummet, mer än när det är dags att sova?

Oftast vill man bo mitt i smeten när man är på resande fot i en storstad. Men det kan som sagt bli väldigt dyrt. Då brukar vandrarhem eller väldigt små hotellrum vara populärt boende.

Och visst är det är något enormt fascinerande med små hotell, nästan lite nervkittlande. Små hotellrum som är som en kapsel, en liten box eller i bästa fall ett rum med allt komprimerat på några kvadratmeter.

Här är 11 pyttesmå hotellrum från hela världen….

1. ”9 hours” hotell i Kyoto, Japan…. verkligen ingenting för klaustrofobiker!

2. ”Mini hotell” i Hong Kong, där dusch och toalett finns i fotändan av sängen.

3. Yotel i New York erbjuder en storslagen vy från liten yta.

4. Citizen M är en kompakt living-hotellkedja som finns i Amsterdam, London, New York, Glasgow, Paris och Amsterdam. Här bild från hotellet i Rotterdam.

5. ”Snooze cube” i Dubai är perfekt för människor på genomresa.

6. ”The Jane” hotell i New York är i övrigt ett vackert inrett hotell men som även erbjuder minrum som detta. Bild via villagevoice.com.

7. Den röda båten i Stockholm är ett vandrarhem som erbjuder billigt boende i små rum.

8. ”The capsule hotell” i Nederländerna är återvunna livbåtar från gamla oljeriggar. Vackert inredda i vitt med trendiga fårskinn. Bild via theworlsroamer.com

9. Sleepbox i Moskva, Ryssland låter dig få skönhetssömnen i dessa stiliga sovboxar, som även finns på prov på några olika flygplatser runt om i världen.

10. Hos ”Tube hotel” i Mexiko kan du sova i dessa enkla betongrör.

11. ”The pod” i Singapore erbjuder stilrena små hytter med endast ett draperi att dra ner. Förvaringen finns längs ned i boxar vid golvet.

Vill du se 5 galet snygga designhotell i London, klicka här.

LOADING..