5 golv to die for!

Idag är jag i Edsbyn. Gissa om jag vrider nacken ur led!? Så galet mycket fina gamla hus längs vägarna.

Och här har de – som på många andra ställen här uppe – hälsingegårdar. Och när man går in i dessa gårdar med vackra handmålade tapeter och tak så förundras jag alltid över de breda plankgolven och de stora trösklarna. Jag har faktiskt en hemlig tröskel-fetisch. Idag ska alla golv flyta genom rummen…. och jag tycker jämnt det flyger in löv, barr, grus, katthår etc helt obehindrat mellan rummen.

Önskar faktiskt att tröskeltrenden kunde komma tillbaka!

Och ett riktigt brett plankgolv kan jag ju drömma vidare om. Men golvföretagen idag är riktigt duktiga på att göra golv idag, oavsett om det är lamellgolv, plank och parkett eller laminatgolv.

Först ut är golvet Maggiore från Kährs. Ett rustik 1-stav/plankgolv med stora kvistar och sprickor som ger golvet ett gammalt utseende. Golvet är naturoljat, rökt och infärgat vitt och sedan borstat och handskrapat för en unik yta. Så vackert!

Här är ett vitlutat golv från norska Trestjerner. Också galet snyggt!

Här nedan ett grått laminatgolv från Tarkett, lättskött och slittåligt.

Svarta golv är snyggt. Det ger rummet en elegant och sober känsla. Inredningen kommer ofta fram på ett exceptionellt sätt med mörka golv. Här det massiva furugolvet Trend från Baseco.

Fiskbensparkett är helt fantastiska. Förr uppskattade jag dem inte alls som jag gör idag. Det är nog mycket för att förr såg de bara ut på ett sätt. Idag är de allt från mörklaserade, svart och vitlackade. Detta vackert bruna kommer från Parkettspecialisten.

LOADING..