Smart förvaring o 10 inredningstips till ett mysigt hem!

Ja nu fylls butikerna med höstens nyheter. Och kan man bli annat än inspirerad? Åååååååh vad jag vill pyssla och fixa fint inomhus nu!

Innan ni börjar läsa tipsen här nedan och titta på alla härliga bilder vill jag först klargöra att detta INTE är en annons.

Det är bara jag, som på helt eget bevåg har blivit helt förälskad i Ellos utbud för hösten. Vill tacka en fantastisk inköpsavdelning och ett fantastiskt stylingteam som skapar så inspirerande bilder och miljöer med alla dessa snygga möbler och inredningsdetaljer.

Så idag bjuder jag, med Ellos bilder som underlag, på 10 inredningstips för att skapa höstens mysigaste hem…..

1. Ingenting är så härligt som att bädda med linne. Det är SÅ värt de extra hundralapparna! (Och ser ni hur ni får en fluffig och inbjudande look, STÄLL kuddarna upp -inte lägga på hög som många av oss gör av gammal vana).

2. Smaken är som baken när det gäller stil.  Skapa en ombonad atmosfär genom att lägga fler mattor omlott (kan kännas konstigt i början, men blir så effektfullt!).

3. Udda möbler. Våga mixa! Fåtöljerna och sofforna måste inte vara alla vita från Ikea. Prova en stoppad fåtölj, bredvid en antik möbel, supersnyggt!

4. Gör ett stilleben av flera små vaser på ett bord. En tom vas ser konstigt ut, men flera små blir dekorativt, både med och utan blommor och blad!

5. Är du inte förtjust i mönster och färger? Gå loss på grafiska mönster i kuddar. Det kan lyfta vilket trista hem som helst.

6. Överdriv inte med mässingaccenter -trots att det är trendigt, men några få blir riktigt snyggt och dekorativt i höstmörkret.

7. Öppna hyllplan och öppen förvaring kan kännas opraktiskt i ett kök med matfett och os. Men snyggt är det!

8. Det lilla sidobordet är helt rätt just nu. Och det finns ju en uppsjö av snygga små bord i alla stilar. Perfekt att skapa små stilleben på, eller varför inte skapa ett blombord, ett sängbord osv.

Punkt 6 igen…… flera vaser i grupp är så vackert!

9. Vill du göra förändring hemma? Skapa en moodboard, det kommer hjälpa dig från att göra enstaka impulsköp (som kanske ändå bara gör din stil hemma spretigare). Du kommer vara mer fokuserad när du går i butiker och när du surfar på nätet genom att ha din moodboard på näthinnan. (Dessutom är det alltid roligt att titta tillbaka på sina inspirationskällor när man är klar!)

9. Förvaring. Det här är de flestas akilleshäl. Alltför många hem har dålig förvaring…. och det är ett av våra mest googlade ord när det kommer till inredning. Skapa en drinkvagn, skohylla på hjul (tänk vad lätt att rulla åt sidan och dammsuga upp allt grus!) eller dekorativa kryddhyllor i guld till köket.

10. Till alla er som har en balkong, inglasat uterum, altan eller liknande… grattis! Att förlänga sommaren under tak med hjälp av lyktor, plädar, krukväxter är inte alla förunnat… Tänk att få krypa upp i stillhet, sluta ögonen och känna vemodets fuktiga höstvindar svepa in…..

Kom och hälsa på mig på FACEBOOK… eller se alla superfina och inspirerande bilder på INSTAGRAM.

Kom och säg HEJ -ingen blir gladare än jag :-)

 

LOADING..