Inredningsinspiration från PARIS

Jag är nyss hemkommen från Paris. Vi är ett tjejgäng som åker dit varje år (mer om det i helgens blogginlägg).

Mitt första mål är att åka dit och inspireras av den stora inredningsmässan som blivit en tradition varje år. Och när man går på en mässa, ja då ser man allt. Alla typer av inredningar och alla typer smaker. Här finner man gamla uttjatade trender, nya trender och vingslag av vad som är på G. Så det gäller att sträcka ut sina tentakler!

 

När jag åker till mässan i Paris är jag inte ute och letar de senaste trenderna. Jag letar främst ny inspiration. Nya färgkombinationer, former och nya sätt att tänka och inreda på. Det är nya och oväntade konstellationer som inspirerar mig.

Så häng med på min lilla inspirationsresa från inredningsmeckat Maison et Objet i Paris.

Den som inte vet vad den ska pryda väggarna med kan köpa speglar! Speglar är oerhört poppis, speciellt i stora samlingar och i grafiska sammansättningar.

För några år sedan fick kristallkronan ett uppsving. Nu görs lampor med prismor i alla möjliga formationer. Gillar de första här nedan, som är gjorda av av tunna kedjor.

Undervattenstema fortsätter vara populärt. Överallt smyger sig koraller, fiskar, sjöborrar och bläckfiskar sig in. (Som tur är finns det många fejkade koraller, men många riktiga också dessvärre).

Och färgat glas syntes ÖVERALLT på mässan.

En mindre rolig observation är hur stoppade djur plötsligt har blivit en ”vanlig” del i inredningen. Förr var det exotiskt, udda och något man såg ibland. Jag vägrar se detta som en trend…. och jag hoppas innerligt att vi slipper se sköldpaddsskal som dekoration i var mans hem de närmsta åren.

Speltema syntes lite här och var. Uppförstorade spelkort på väggen, megastora tärningar som ljushållare, pusselmönstrat bord, stora schackpjäser osv. Kul och lite annorlunda, tycker jag!

En annan smygande trend jag såg var skolsalen. Minns ni ribbstolarna, de gamla trästolarna, kemiskåpen med flaskor i, skelett, planscher mm…. Och tja, varför inte ha en ribbstol på väggen, istället för tavlor?

I morgon kommer intervju med Trendstefan här på bloggen, så håll utkik!

LOADING..