Gör egen fågelmat – Lätt som en plätt!

Den här helgen gick luften ur mig. Jag har jobbat gaaaalet mycket de senaste två månaderna och den här helgen orkade jag inte ens öppna datorn.

Istället njöt jag av att bara vara. Att sitta i mitt kök, titta rakt fram och lyssna på skvalradio. Och som alltid, lite avkoppling, närvaro av familjen och eftertanke är allt som behövs för att energin ska komma tillbaka.

Så vad gjorde jag då? Lite fågelmat såklart! Perfekt nu när frosten har slagit till.

Här är ett favoritrecept som fåglarna älskar.

300 g kokosfett

300 g osaltat smör

Blandade frön och nötter

Så här gör du: Smält kokosfett och smör. Smöret är för att inte talgbollen ska bli så hård. Blanda i fröerna och nötterna till en tjock gröt. Låt svalna något. Häll upp i muffinsformar och peta ner repöglor. I pepparkaksformarna rinner fettet gärna ut under kanterna om det inte hunnit stelna lite. Häll up fröblandningen och sätt sugrör där du vill kunna dra ett snöre för upphängning.

Det tog inte många timmar innan fåglarna hittade sina nya favoritställen. Oj vad de har mumsat och kvittrat

runt om i träden här hemma!

 

 

 

LOADING..