Organisera ditt kylskåp! 15 smarta tips du inte hade en tanke på!

Har du också kaos i kylskåpet?

Det här blogginlägget är en favorit i repris, då jag fått läsarfrågor kring förvaring i kök. Så detta blir första inlägget av tre inlägg med förvaringstema denna vecka.

För hur ofta hittar man inte förra årets sillburkar intryckta längst bak bakom allt? Eller en möglig gurka längst in i grönsakslådan…. och alla dessa flaskor med marinader, dressingar och diverse udda burkar som är klibbiga (typ lemon curd som man köpt för att prova något nytt).

Spana in så mycket fiffigt man kan göra när det kommer till förvaring i kylskåpet! Och missa inte länken längst ned, där jag visar före och efterbilder på mitt kylskåp!

1. Sidorna är väldigt sällan utnyttjade i ett kylskåp. Leta på badrumsavdelningar efter förvaring med sugproppar. Här kan man förvara små och smala saker som annars försvinner i ett stort kylskåp!

2. Visste du att en bra temperatur i kylskåpet är max 5° C? Har du högre, typ 8, då trivs genast vissa bakterier och produkter som grönsaker ruttnar fortare.

3. För att få maten att hålla längre, se till att det är luftigt kring alla produkter. Inklämda produkter skapar varmare punkter i kylskåpet och gör att det ruttnar fortare.

4. Ett smart sätt att hålla rent på hyllplanen är att lägga underlägg på hyllplanen. Då slipper du riva hela hyllan för att rengöra. Du tar lätt som en plätt ut underlägget och rengör det.

5. Har du rester från igår? Lägg dem inte i lådor med lock eller folie över. Då glöms det lätt bort. Mat i glasburkar gör oss påminda och får oss att använda resterna fortare.

6. Svårt att stapla flaskor? Kolla vad praktiska pappersclips kan göra!

7. Vi placerar ofta mjölken i sidofacket. Fel! Detta är det ställe som har mest ojämn temperatur i hela kylskåpet.

8. Ta hjälp av plastbackar (gärna med handtag) för att organisera lösa produkter i kylskåpet.

9. Även i frysen är det smart att organisera med plastlådor av olika slag. Här har till och med tidsskriftsamlare i plast använts. Smart!

10. Sätt lappar på lådorna så är det lättare att hitta rätt låda på en gång.

 

11. Skapa en akutlåda med produkter som håller på att gå ut. Supersmart!

12. Återanvänd kartongerna för ölförpackningar. Smart sätt att hålla ordning på oljor och dressingar… och lätt att göra rent under.

13. Gör platta fryspåsar, då får man plats med betydligt mer! Och märk upp allt och skriv datum på.

14. Ungefär samma tips som nummer nio. Men här staplar man förpackningarna upprätt i lådor. Smart!

15. Förvara alla flaskor på en rund bricka i kylen. Då blir inget glömt längst in!

 

Vill du se hur mycket KAOS det var i mitt kylskåp? Och sedan hur FINT det blev när jag röjde? KLICKA HÄR.

 

(PS Svep över bilderna så ser du bildkällan)

  1. Smarta tips. Blir lite sugen på att börja röja i vårt kylskåp. Rensade faktiskt upp i skafferiet förra helgen, kanske blir kylskåpet nu ;)

  2. SB skriver:

    Många bra tips! Ja kylskåpet behöver städas ut oftare än man tror. Det ska ju vara inspirerande att öppna!

  3. Wow, känner genast hur icke organiserad jag är i kylskåpet…

  4. clara skriver:

    åh vilka smarta tips!

  5. Åh vad det kliar i organiserings fingrarna! Smarta tips! Ska ta en tur på ikea och inhandla lådor! Tack för inspirationen!

Comments are closed.

LOADING..