Solen in i Vattumannen

En tid för nytänkande, samarbeten och livsdrömmar

Girl, Person, Glasses, Blonde, Hair, Beauty, Model

Kära läsare,

Nu är tiden här för att ta in nya intryck. Snegla åt sidovägar och använda sig av samarbetets kraft. Tillsammans kan många åstadkomma mycket, trots att arbetet fördelat på var och en blir förhållandevis litet.

Det jag älskar med den här tiden på året är den frihet som det innebär att öppna sig för tanken att ”det finns andra sätt” att nå sina mål, än det som ”är det sedvanliga”.

Det är lite uppfinnarattityd som gäller. Med den livsera som vi lever i så kan nya uppfinningar och trender vara det som sveper iväg med oss, och förvandlar hinder till möjligheter. Tänk bara på möjligheterna att frilansa, att leva på ett nytt sätt inom en familj eller göra sitt hem smartare och tryggare på samma gång. Eller tanken på att vänskapsband och kontakter kanske slår högre än ett fläckfritt CV.

Solens besök i Vattumannen kröns av nymånen i samma tecken, nu på fredag. Även om nymånen kommer med lite hastiga och oväntade nyheter så är det onekligen en tid för att öppna sig för nya möjligheter. Våga tänka utanför ramarna. Där finns det möjligheter som kan vara guldkantade.

Jupier och Venus ger oss små mirakelgåvor och Mars och Merkurius ger oss struktur, målbilder och mod att agera.

Så spännande tider!

Vad står på din ”att-våga-förnya-lista” just nu? Plocka fram geniet inom dig och följ ditt eget hjärtas och övertygelses väg. Annorlunda är inte fel, det är rätt, rätt, RÄTT!

Jag önskar er alla en fortsatt underbar måndag.

Kramar

Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Horoskop 20-26 januari, 2020

Horoskop för alla stjärntecken, vecka 4, 2020

Girl, Model, Pink, Fashion, Portrait, Mystic, Woman

Väduren 21/3- 20/4

Solen besöker ditt elfte nätverkande hus. Fram med visitkort och gör dig redo att lägga till nya kontakter i din smartphone. Nu är samverkan med andra helt rätt! Nymånen på fredagen ger dig en flygande start när det gäller just dessa område. En resa eller en bok som ”utbildar” dig präglar din kommande helg. Härligt med lite nya intryck! Kärlekslivet kan dock ge dig lite svart eller vitt-känsla under helgen. Istället för att bara omedelbart kasta hela relationen överbord, ge det lite tid istället.

Oxen 21/4-21/5

Din årliga karriärtopp startar när Solen flyttar in i Vattumannen på måndagen. Håll dig framme, prioritera din mål och sök jobb som du anser vara ”drömjobb”. Var noga med att inte kliva någon på tårna på torsdagen. Använd nymånen på fredagen till att initiera en långsiktig plan av förnyelse när det gäller ditt arbete och/eller livsstruktur. Pusha inte i kärlekslivet. Låt allt utvecklas i egen takt istället.

Tvillingarna 22/5-21/6

Solen i ditt internationella och kunskapstörstande hus ger dig en vecka som präglas av äventyrslust. Du kan bestämma dig för att boka en resa eller ansöka till ett universitet i samband med nymånen på fredagen. Något nytt behövs i ditt liv. På torsdagen kan du tala utan att tänka först. Dina närmaste kanske köper det men var försiktig så att du inte lägger krokben för dig själv. I kärlek, skapa inte en höna av en fjäder. Du kan göra problem av sådant som inte alls är det. Ligg lågt.

Kräftan 22/6-23/7

Starka vindar av förändring och nytänkande blåser genom ditt liv. Nymånen på fredagen kan ge dig chansen att se på samägande med en partner eller koventionella strukturer på ett annat sätt. (Ledtråd: bara för att alla andra lever på ett visst sätt, så betyder det inte att det inte finns andra sätt att leva på också.) Flyttar du över ett personligt problem som du har, på ditt kärleksliv? Gör en inre granskning innan du tar upp samma gamla tema på tal med din partner, under helgen.

Lejonet 24/7-23/8

Din styrare besöker ditt hus för seriösa kärleksrelationer och samarbeten. Under veckan kan samtal om att arbeta på ett nytt sätt, med en ny uppdragsgivare, bli möjligt. Du kommer få en kick av nya idéer och möjligheter, både i kärlek och affärer. Unna dig lite härlig shopping på onsdagen och torsdagen. Kanske satsa på ett tidlöst smycke eller vintageväska? Det är mycket möjligt att du inspireras av internationella trender eller gör bättre bruk av teknik, uppfinningar och internets möjligheter i samband med den igångsättande nymånen på fredagen.

Jungfrun 24/8-23/9

Dags att göra din vardagsrutiner mer tidseffektiva och din hälsa bättre! Med en nymåne i ditt sjätte huset på fredagen kan du få en riktig kick av att städa, rensa och få ordning på allt det ”tråkiga” på jobbet. Det är en utmärkt tid för att se över din kost och eliminera socker, för mycket kolhydrater, alkohol och annat onyttigt. Detoxdags! Om du har en presentation eller intervju mitt i veckan så var beredd på alla typer av frågor. En oväntad kommentar kan ta dig på sängen eller få dig att uppleva det som att du blir kritiserad annars. Försök också att tänka efter före innan du talar, för att undvika att säga något förhastat.

Vågen 24/9-23/10

Du diplomatiska ängel kan lockas att spruta eld i mitten av veckan. Någon kan trigga dig rejält. Nu när du vet om det kan du bättre förbereda dig för att inte ”explodera”. Nymånen på fredagen äger rum i ditt femte hus. Nu öppnas nya möjligheter för ditt kärleksliv. Chansen att tänka i nya banor, släppa det som varit och att kanske diskutera barn/graviditetsplaner väntar dig. Under det kommande halvåret väntar en förnyelse av detta område. Du är vuxen i ditt sätt att agera. Medkänsla och djup, äkta kärlek driver dig.

Skorpionen 24/10-22/11

Solen och nymånen på fredagen ger dig en vecka som ger dig ett halvår fullt av nya möjligheter att förnya ditt sätt att leva och bo med din närmaste familj. Du kan få nyheter eller ta ett beslut om att börja göra om där hemma. Det där temat som alltid kommer upp i ditt kärleksrelation? Är det inte dags att släppa det någon gång? Risk för kärlekstjafs under helgen. Alternativt blir det en vrålsexig helg där sex och passion är så mycket mer spännande än romantik.

Skytten 23/11-22/12

På onsdagen och torsdagen kan du få goda nyheter om en boendefråga. Alternativt kan ett fint inköp till ditt hem få dig på topphumör. Du tycks känna dig mer lugn, känslomässigt, av det som sker. Mer tillfreds. Nymånen på fredagen äger rum i ditt tredje kommunikativa hus. Chansen att uttrycka dig på ett nytt sätt, eller genom en ny plattform eller kanal, kan dyka upp. Du kan dras med av passion under helgen. Oväntat snabbt. Hänger du med i svängarna? Om allt känns som det går lite för fort, sakta ned, och vänta ut det hela en aning. Du behöver inte fatta ett avgörande beslut förrän du själv känner dig redo.

Stenbocken 23/12-20/1

Använd denna tid för att budgetplanera för att få ihop livet med den där lilla guldkanten som du önskar. Små dagliga förändringar (skippa latten på vägen till jobbet) kan göra stor förändring på lång sikt. Nymånen på fredagen all kraft och motivation som du behöver för att formulera dina krav på ett nytt jobb eller förändring gäller din lön. Summera det du önskar dig och sök nya arbeten eller be om ett lönesamtal med din chef. Nu är tiden inne för att göra förändringar om ligger i linje med vad du anser är viktigast att åstadkomma (läs när det gäller lön och arbete/användande av din talang.)

Vattumannen 21/1-18/2

Solen i ditt eget tecken och en nymåne på samma plats. Det är din tid på året! Vad vill du nu? Vad vill du ha åstadkommit om ett halvår? Du är stjärntecknet som är mest benäget att kunna tänka utanför ramarna. Din frihetskänsla är alltid en stor drivkraft bakom dina beslut.  Sätt intentionen att öppna möjliga nya vägar inför framtiden, på fredagen. Det nya som väntar dig kan ta dig just till det mål som du sätter, redan om ett halvår. Med kommunikationsplaneten i ditt eget tecken har du verkligen förmåga att tala och uttrycka på ett sätt som är medsvepande och övertygande. Använd det till din fördel för att nå dina mål. Arbeta gärna i ensamhet på onsdagen och torsdagen. Du tycks extra känslig och med ”taggarna utåt” då. Ligg lågt i interaktion med andra.

Fiskarna 19/2-20/3

Du är väldigt bra på att visualisera och fantisera men onsdagen och torsdagen, försök att hålla dig till verkligheten. Det gynnar dig. Fredagens nymåne äger rum i ditt hus för stillhet, återhämtning och läkande. Se över i vilka sammanhang med andra som du kan ha känt dig överflödig eller rent av ointresserad. Kanske är det dags att lämna en klubb eller förening, för att istället satsa din tid och engagemang på något som ger dig mer kraft och energi? Undvik att pressa fram beslut eller händelser i ditt kärleksliv, till helgen. Det är ju faktiskt helt meninglöst att ”övertala” någon att vilja detsamma som du. Energin är övergående så låt bara en relation eller date utvecklas lite som den vill, i sitt eget flöde.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Horoskop vecka 4, 2020

Planetaspekter vecka 4, 2020

Woman, Girl, Beautiful, Portrait, Fashion, Female

(Prenumeranter av mitt nyhetsbrev känner igen texten nedan. Vill du också få mail från mig om de kommande planetaspektera är du varmt välkommen att anmäla dig HÄR)

På måndagen den 20 januari flyttar Solen in i Vattumannens tecken. Fram för nya tankar, nya bektantskaper och bejakandet av livsdrömmar. Vattumannen är det tecken som är förknippat med ”nymodigheter” vad det än må vara i den livstid där vi lever. I vår tid handlar det mycket om teknikens framfart och att skapa nya vägar och uppfinningar för att ge oss mer frihet i livet.

Släpp in nya tankar och ge dig själv möjligheter till en injektion av insikter som kommer genom samarbete och kontakter med andra som delar dina intressen. Du kan kläcka en smart idé eller finna någon att dela dina intressen med. Perfekt för mingel och sociala händelser såsom event eller webinarier.

På torsdagen den 23 januari kommer Vattumannens styrare, Uranus, att befinna sig i kvadratur till Solen. Detta kan bli en nervig dag. Om du har möjligheten att välja mer ensamt arbete eller en lugnare miljö med mindre människor, så för all del, gör det.

Samtidigt är torsdagen den 23 januari en väldigt fin dag för att ge livet lite guldkant. Skönhetens- och kärlekens planet, Venus, befinner sig i Fiskarnas tecken och signalerar till överflödets och den stora lyckans planet, Jupiter. Dessa tu kallas ofta för den stora, respektive lilla lyckans, planeter. På torsdagen kan du göra ett härligt lyxigt inköp eller kröna en date med din älskade eller ny date med en särskilt fin stund på en populär restaurang eller bar. Jupiter befinner sig i Stenbockens tecken. Stenbocken styr över historia och anor. En date eller ett event i slottsmiljö eller med någon form av historisk koppling kan ge dig både tradition och lyx på en samma gång.

Nymånen infaller dagen därpå, på fredagen den 24 januari. Nymånen äger rum på grad 4 i Vattumannens tecken. Detta gör Uranus (som styrarplanet av Vattumannen) till styrare av denna nymåne. Man tittar alltid till vilka aspekter en styrarplanet för en nymåne bildar vid tiden för nymånen. Det sätter tonen för nymånen.

Vid nymånen så bildar Uranus en kvadratur till Solen och nymånen. Kort översatt kan oväntad utveckling av samarbeten, användandet av teknik eller sociala medier, eller struktur för vänskapsband, hastigt ändras. Vattumannens områden, som jag nämnde ovan, är det som står i centrum med en ”krydda” av Uranus oväntade nyheter.

Jag har spanat efter hjälpsamma aspekter och tack vare en fin sextil mellan Merkurius och Mars, som blir exakt på lördagen den 25 januari, så kommer vi att vara båda initiativrika, organiserade och målfokuserade. Om du finner att oväntade utmaningar dyker upp vid nymånen så kommer Mars och Merkurius att hjälpa dig att kvickt tänka ut lösningar OCH att agera.

Det känns som en bra säkerhetsventil.

Kärlekslivet kan kännas en aing knepigt under helgen. Kärlek kontra lust. Vad är det egentligen som gäller? Lust tycks vinna över långsiktiga romantiska intentioner. Detta till följd av en aspekt som blir exakt i början av vecka 5. Det är inte en idealisk helg för en romantisk date den 25-26 januari. Detta är troligen mer ”de flyktiga relationernas tid”…

Jag önskar dig en fin kommande vecka!

Kramar

Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..