Kommande Merkurius retroperiod

Merkurius retrograd i Lejonets tecken, juli/augusti 2018

Måndag morgon och det är full fart här hemma hos mig. Jag sitter och tittar på planeter som befinner sig retrograd eller snart ska göra det.

För er som, kanske i samband med förmörkelsen den 13 juli, fick tankar som inbegriper att köpa/sälja något större, såsom en bostad eller annat dyrbart eller överväger att skriva under ett kontrakt eller inleda ett samarbete, så kan det vara bra att veta när Merkurius beger sig retrograd igen. Det hela sker den 26 juli och pågår till och med den 19 augusti. Merkurius börjar backa på grad 23 i Lejonets tecken och kommer, när den 19 augusti äger rum, att ha backat tillbaka till grad 12 i Lejonet.

För Lejonens del så är det deras ekonomiska situation som kan behöva ses över. Hur förvaltar du bäst ditt pund? En inkomstplanet i sitt eget tecken, som är fallet för Lejonen, innebär ofta att pengar och inkomstmöjligheter kommer till en lite lättare. Men just under denna retroperiod så finns det då extra skäl för att vara noga med kontrakt och det finstilta. Lejonen är inte lika klarsynta gällande sin ekonomi under Merkurius retroperioden.

Merkurius har redan börjat sakta in inför retroperioden så om det är någon som vill ta ett viktigt steg gällande något av de ämnen jag nämnde, gör det då så fort som möjligt.

Mars, planeten som ger oss kraft, mod och framåtdriv, befinner sig också retograd. Först den 27 augusti vänder Mars framåt. Sammantaget med förmörkelseperioden som pågår nu (vi hade en solförmörkelse den 13 juli och två till väntar inom kort: den 27 juli samt den 11 augusti) så är det en tid av förändringar. Men är det rätt tid att agera?

Om man vill hålla tungan rätt i munnen och ha både Merkurius list, förhandlingsförmåga och kontraktsvälsignelse samt Mars eldiga fart och handlingskraftighet så avvaktar man till slutet av augusti för att då sätta fart på planerna. Naturligtvis beror mycket av det här rådet också på vilka livsområden som Mars och Merkurius styr för stjärntecknen. Ju mer man vet om sitt personliga horoskop, desto lättare blir det.

För den som är intresserad så kan astro.com vara en bra sida att starta på och ta fram sitt personliga horoskop.

Det är just med tanke på retroperioderna som jag sitter och försöker balansera ihop kalendern med smarta datum för att agera gällande olika tankar och planer…

Ha en fortsatt fin måndag i värmen!

Kramar

Helena

  1. Tack Helena för påminnelsen om Merkurius kommande retrograd! Jag hör till dem som drabbas alltid av den här retrograden och förra sommaren var det helt katastrofalt.. Försöker ligga lågt, men vad kan man åt mobiler, bilar datorer, och (bortkomna) nycklar…Har Merkurius och Mars i jungfrun om det nu sen hjälper. Just nu är allt helt härligt ändå – hoppas du också njuter! Lejon/Lejon .

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..