Varför vänta till nyårsafton med en förändring? Nu KÖR jag!

Mars i Skorpionen.

Self Confidence, Self Safety, Heart, Basic Trust

Kära läsare,

Imorgon, tisdagen den 19 november, flyttar Mars in i Skorpionen. Jag tänkte dela med mig hur jag tänker använda perioden fram till nyårsafton. (Mars stannar i Skorpionen till och med de första dagarna på 2020.)

Jag tänker föra in mer självkärlek och rening i livet!

Hur vi tar hand om oss speglar ofta vad vi tar emot. Detta gäller allt i livet. Om man driver ett företag och vill ha kunder som betalar i tid och som är ”idealiska” måste man först börja med att själv vara den typen av person som betalar sina räkningar i tid, som agerar och investerar i sig själv.

Om man söker kärleken kommer den när man älskar sig själv och högaktar sina känslor. När man befinner sig i flödet av att må bra, riktigt förbaskat bra, brukar kärleken dyka upp också.

Om barnen trilskas och man för jämnan klagar över att de är slarviga eller har en otrevlig ton är det dags att fundera över hur man själv är slarvig eller ”släpper loss” alla känslor över barnen eller andra.

Det vi ger ut, kommer tillbaka till oss.

Mars i Skorpionen kommer hjälpa mig, och andra, att rena sina liv. Här är flera saker jag tänker göra. Kanske kan ni inspireras:

Skippa latten. För mycket ”kaffestissighet” och för mycket mjölk är varken bra för humör eller vikt.

Mindre kolhydrater. Jag älskar mina kakor, bullar och godis. Men nu går det inte längre. Hej-då på ett tag! Tänkte inte köra helt kolhydratsfri kost men hålla hårt på att inte blanda kolhydrater med protein till måltiderna. Det blir grönsaker med ris/potatis/pasta eller kött/fisk/fågel med grönsaker.

Gymkort. Nu ska det ske!

Släppa allt och bara vara. Där tänkte jag att gymmet ska hjälpa mig.

Programmera positiva tankegångar och framgångsrik manifestation genom att dagligen visualisera mina mål och att jag redan har uppnått dem.

Varför vänta till nyårsafton med en förändring?

Lite som att på fredagen tänka, äsch, jag tar det på måndag och sedan lasta shoppingvagnen full med ostbågar och godis…

Nej, NU ska det ske!

Hur härligt vore det inte att möta nyåret och redan vara ”klar”?

Det ska bli mycket intressant att se vad min medvetna satsning kommer att leda till under de kommande veckorna. Både på ett yttre och ett inre plan.

Vissa dagar kommer bli sega och sockersugna men nu ska det bli en förändring. Andra dagar kommer jag ifrågasätta mina höga businessmål och om jag klarar det. Men det är bara att bita i och köra på vidare. Mitt ord för 2020 är ”expandera” (dock ej vikten :-) )

Jag ska ta mitt liv och min business till nya höjder och då måste jag börja med mitt inre.

Allt går. Jag tror på mig. Och, jag tror på er!

Är det någon av er som är sugen på att hänga med? I så fall, sätt era mål och dra upp några riktlinjer. Små dagliga förändringar är allt som krävs.

Vi är vanedjur. Det märkte jag igår då jag tre gånger trevade efter kaffemuggen på skrivbordet eller gick för att ”bara ta en kaffe”. Jag fick avbryta mig själv flera gånger:

”Har du blivit knäpp, du har precis lagt av med det där?!”

Den goda nyheten är att det bara tar en månad eller två för att skapa nya vanor. Precis i tid till att klockorna ringer in det nya året!

Mars ger oss kraften. Nu kör vi!

Kramar

Helena

PS Kommentera gärna!

 1. Anna skriver:

  Hejja dig! Jag är med! Minska med kaffet och fortsätta vara i hjärtat trots att det gör så himla ont ibland.
  Tack för pepp!
  🤗

 2. Så inspirerande! Jag har gjort en liknande satsning och kommer köra på i samma anda 4 veckor till i första skedet! Härligt att läsa om din satsning just nu! Lycka till alla!!!

 3. Så peppande 😍
  Jag är idag påväg att göra min andra läskiga sak för månaden. Jag har gömt mig under en sten en lång tid nu. Men tack vare verktygen man får av dig varje vecka så har jag kommit väldigt långt på kort tid. Efter idag kan det nog vara på sin plats att läka inifrån en stund, för att sedan ta sig ann nästa läskiga grej. Såå här har du en som hänger på 🙋🏻‍♀️ Jag tror att det blir fokus på att inte äta som tröst, meditation,
  kreativt skapande och träning som är kul 😃

 4. Marie skriver:

  Jag körde igång för några månader sedan så jag känner för att fortsätta på den vägen.
  Kanske dra ner lite mer på kaffet, men tre – fyra koppar är ju inte så mycket.
  Lycka till! ❤

 5. Hej,
  Tack! Det känns så rätt det du skriver!
  Har redan på börjat och fått starka resultat.
  För att orka så har jag boostat mig innefrån och ut med näring. Nu har jag energi och håller min nivå hela dagen! Wow! Det är så häftigt! I och med detta har det blivit ett riktigt bra flow. Så underbart! Med detta sagt går dessa förändringar så mtcket lättare att göra när du för in näring på cell nivå. Och stärker upp. Ja, så du producerar lyckliga celler. Vem vill inte ha det!?!
  För att ha orken, för att kunna utföra saker och för att kunna slippa frestelser. Samt att hålla sig frisk! Inte helt oviktigt denna årstid.
  Jag är med om en fantastisk resa. Ja, Helena, som jag gärna delar med mig med. Mycket enkelt och inte tillkrånglat för en lyckligare kropp och själ. År 2020 kommer bli grymt!
  Kontakta mig gärna så berättar jag mer!
  Kram!
  Josefin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Horoskop vecka 47, 2019

Horoskop för alla stjärntecken den 18-24 november 2019

Autumn, Fall, Leaf Fall, Girl, Leaf Wreath, Forest

(Detta horoskop är detsamma som publiceras i amelia nr 17. )

Väduren 21/3- 20/4

Du mår mycket bättre! Tänk om allt beror på att du gör dig av med sådant som du inte behöver i livet, och därmed skapar en bättre livsbalans?

Kärlek: Du är mer äventyrlig i ditt kärleksliv. När du beger dig utanför din bekvämlighetszon kan du möta en ny spännande person. Se vad som sker under dagarna 22-25/11.

Bäst just nu: Det väntar dig goda nyheter om pengar och inkomster den 22-24/11.

Oxen 21/4-21/5

Du är beredd att söka dig nya vägar både i arbete och för att ta hand om din hälsa. Plötsligt kan du inse att du hittar mer svar hos en spirituell vägledare än en läkare eller personlig livscoach.

Kärlek: De lyckliga dagarna den 22-25/11 glittrar av kärlek och sexiga vibbar. Du kommer må så bra!

Bäst just nu: Din själ suktar efter möten med människor på en spirituell nivå. Från och med den 19/11 kommer du notera hur ”’ödesmöten” kommer i din väg.

Tvillingarna 22/5-21/6

Du kan få intressanta jobberbjudanden. Dubbelkolla dock fakta innan du bestämmer dig. Avvakta med beslut tills efter den 20/11.

Kärlek: Du är så sugen på att få ha roligt, flirta och njuta av livet. Under de tursamma dagarna den 22-25/11 kan du få extra mycket av kärlekslycka och roliga sociala händelser.

Bäst just nu: Träning och extra uppmärksamhet kring hur du tar hand om din kropp ger snabbt resultat. Fokusera gärna på att bygga muskler eller börja träna inför en löptävling eller liknande.

Kräftan 22/6-23/7

Ju mer du lär dig att släppa oro och bekymmer, desto bättre kommer du att må. Det är som att lasta av extra vikt som du bär på i onödan.

Kärlek: Kärlekslivet har börjat bli varmare igen. Gnistan tycks ha återkommit. Efter den 25/11 blir kärlekslivet ännu mer harmoniskt.

Bäst just nu: Du befinner dig i en exceptionell period för arbete och för att få kolla på dagliga rutiner. Ett extrajobb eller en ny inkomstkälla kan dyka upp den 22-25/11. Dina mål inför framtiden verkar skyhöga och du är superinspirerad!

Lejonet 24/7-23/8

Du tycks vara i full fart med att ta hand om ditt hem och din familj. Renoveringar eller en flytt kan vara det som gör att du fokuserar på din känslomässiga delen av hur och var du bor.

Kärlek: Helgen den 22-25/11 är så härlig! Du är redo att svinga ett glas champagne, klä dig vackert och ut och vimla. Och flirta! Ett one-night-stand vore inte helt fel (om du är singel). Stadgade kan känna att en nytändning äger rum!

Bäst just nu: Du får en mycket lycklig jobbmöjlighet den 22-25/11. Betalningen ser väldigt bra ut! Ju mer du följer din känsla och inre längtan, desto lättare kommer möjligheterna till dig.

Jungfrun 24/8-23/9

Hur skönt ska det inte bli när alla snabba händelser kring pengar och utgifter, lugnar ner sig? Håll koll på den 19/11, då kan du släppa fokus på din ekonomi.

Kärlek: Det finns en spirituell mening kring ditt kärleksliv. Allt har en mening. Den insikten inspirerar dig i kärlekslivet just nu.

Bäst just nu: Du njuter av ditt hem och allt det fina som du har byggt upp. Dagarna den 22-25/11 känner du stor lycka i hemmet och med din familj.

Vågen 24/9-23/10

Din ekonomi får sig ett rejält uppsving efter en 19/11. Nya inkomstmöjligheter och hjälp från en affärspartner gör att du ser ljust på framtiden.

Kärlek: Livet är på dina villkor. En partner eller ny person gör allt för att du ska vara lycklig. Innan den 19/11 söker kärleksmöjligheterna upp dig istället för tvärtom.

Bäst just nu: Dags att köpa en ny bil eller göra en rolig resa? Se vad som sker den 22-25/11. En kul workshop eller tid med ett syskon kan också glädja dig vid samma tid.

Skorpionen 24/10-22/11

Du befinner dig i en lycklig tid av möjligheter och tur! Ditt självförtroende är på topp! Fånga dagen, träna och ta hand om din kropp och ditt utseende.

Kärlek: Ett kul, flirtig kärleksliv är grejen för dig. Stabilitet är en annan sak. Singlar kan möta en mycket intressant person den 22-25/11. Vackra miljöer och lite lyx till tillvaron skapar grogrund för fina kärleksupplevelser.

Bäst just nu: När Mars flyttar in i ditt tecken, den 19/11, blir du snabb till handling. Stressa inte upp dig för mycket bara. Du kan inte göra ALLT.

Skytten 23/11-22/12

Efter snart ett år med Jupiter i ditt tecken, sker nu närmast kulminationen av allt lyckligt. Dagarna den 22-25/11 är präglade av tur, gott självförtroende och nya steg i livet.

Kärlek: Ditt kärleksliv är den del av ditt liv som ger dig oerhörd lycka och stora möjligheter till en ny början under turdagarna den 22-25/11. Du attraherar kärlek, pengar och lycka!

Bäst just nu: Pengar, kärlek, pengar och det ljuva livet! Kan du begära mer?

Stenbocken 23/12-20/1

Det tycks som att du har fullt upp med att stå pall för utmaningar och press på jobbet. Håll ut, tempot lugnar sig efter den 19/11.

Kärlek: Du tonar ner fokus på kärlekslivet. Du vill mycket hellre mingla med vänner eller, ta med med din partner ut för att göra hen delaktig i dina intressen. En vänskap kan dock utvecklas till kärlek.

Bäst just nu: Ditt hårda slit på arbetet ger dig resultat den 22-25/11. En ny tjänst eller en befordran med högre lön väntar dig. Chefen är på din sida.

Vattumannen 21/1-18/2

Äntligen känns det som att du börjar på koll på din ekonomi. Efter den 20/11 fattar du viktiga beslut om pengar. Efter den 27/11 blir det ännu bättre!

Kärlek: Du attraheras av personer som har höga tjänster eller på annat sätt lever ett framgångsrikt liv. Du kan möta just en sådan person på en fest eller bjudning. Stadgade kan få chansen att uppleva ett speciellt event eller fest som ger en smak av glitter och glamour. Efter den 22/11 kan kärleksmöten starta online.

Bäst just nu: En fest eller mingel den 22-25/11 flödar av kul händelser och möten med vänner!

Fiskarna 19/2-20/3

Sugen på att planera för ett liv i solen? Eller vidga dina livsvyer genom en längre resa? Kanske är det den mörka årstiden som gör att du efter den 19/11 tycks längta efter ett något nytt. Fort.

Kärlek: Kärlekslivet är lycklig och lugnt. Kanske för lugnt för dig? Efter den 20/11 ökar takten igen. Kärleksmöjligheter dyker upp på resor, utbildningar eller i spirituella miljöer. Du kan falla för en person från ett annat land eller en lärare.

Bäst just nu: Din karriär och dina framtidsambitioner. Du imponerar på en chef. Goda nyheter om din ekonomi väntar efter den 19/11. Ett erbjudande som du inte kan motstå kan dyka upp den 22-25/11.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Horoskop vecka 47, 2019

Astrologiska aspekter den 18-24 november 2019.

Attractive, Beautiful, Face, Female, Girl, Model

Astrologiska aspekter för vecka 47. ( Prenumeranter av mitt nyhetsbrev känner igen sig.)

tisdagen den 19 november så flyttar Mars, planeten som visar oss var ”det händer” saker i livet, in i Skorpionens tecken. Detta kan bli intensiva veckor att se fram emot! Skorpionen styr över djupa själsrelationer, sex, inre liv (inklusive rädslor, begär och hemligheter som man bär på) men även den ekonomiska aspekten av att samäga eller investera tillsammans med en annan person. Delad ekonomi i en relation styrs av Skorpionen. Dödsbon och/eller arv och testamenten finns med i Skorpionens sfär. Likaså skatter och skulder.

Med Mars i Skorpionen, där den stannar till och med de första dagarna på det nya året, så kommer tempot att öka kring Skorpionens ämnen. Kanske märks det av genom att antalet djuplodande samtal om livet ökar, eller att det blir tal om att på allvar agera gällande en samägande fråga och som följd besöka bankman eller skatterådgivare. Ett begär eller ett smärtsamt minne kan göra sig påmint vilket kan leda till att man bestämmer sig för att en gång för alla göra sig kvitt detta. Personligt utveckling och psykologi kommer gynnas av Mars initiativförmåga. Eftersom Skorpionen även styr över det övernaturliga och esoteriska så kan dessa ämnen stå ut ”överallt”. Spådamer, healingsessions och chansen att lära sig mer om Reiki eller spirituella vägledare kan dyka upp mer frekvent än annars.

Om du känner dig lockad eller intresserad av något av dessa ämnen så kan slutet av 2019 bli tiden då du agerar eller då saker sker!

Merkurius vänder framåt på onsdagen den 20 november. Många kan ha väntat på detta datum för visst har det känts lite segt de senaste tre veckorna? Svar kan ha uteblivit och missförstånd och ändringar i schemat kan tyckas ha blivit mer regel än undantag. Glömska kan också ha varit mer förekommande än annars.

Lugn, det är inte du, det är Merkurius, den mentalt kapable planeten, som befunnit sig i lågenergiläge. Från och med onsdagen så blir det ändring på den saken och livet känns som det kommer igång igen!

Hurra!

fredagen den 22 november flyttar Solen in i Skyttens tecken. Sedan ett år tillbaka så befinner sig lyckoplaneten Jupiter i Skyttens tecken. Det har varit ett riktigt Skytten-år. Skytten älskar högre perspektiv, nya äventyr och nya kunskaper. Helst skall detta konsumeras vid ett högre universitet eller i utlandet. Men en skicklig coach eller professor som lär ut sina specialkunskaper är också helt rätt.

Med Solen i Skytten så väntar en månad då vi kan känna oss inspirerade av en högre anledning. Som ett kall som ropar på oss. Varför inte vidareutbilda dig? Resa? Bo en tid utomlands? Sprida din egen kunskap? Skriva ned den där romanen som du bär inom dig? Eller praktisera mer meditation för att få perspektiv på livet?

Det som är spännande är att, två dagar senare, på lördagen den 23 november, så möts Skyttens styrare, Jupiter, med Venus. Dessa två planeter kallas för de två lyckoplaneterna på stjärnhimlen. De bär helt enkelt med sig så oerhört mycket gott, positivt och vackert att man inte kan göra annat än att glädjas.

Dagarna 21-25 november kan föra med sig en kärleksbörjan som är rent magiskt. Hela livet kan kännas som ett äventyr vid den här tiden. Venus styr över kärlek och Jupiter är känd för att förstora allt som den vidrör. När Jupiter nu rör vid Venus i denna konjunktion så är det kärlekslivet och det sociala livet som får en stor dos av lyckokänsla och härligheter. Helgen är med hänsyn till denna aspekt perfekt för ett roligt och lyckligt firande.

Men, för det finns ett men under helgen också, Mars kommer befinner sig i opposotion till Uranus på söndagen den 24 november. Detta är en högst explosiv aspekt. Det är trist att den dyker upp mitt ibland allt det fina med Venus och Jupiter. Samtidigt ser jag det som att kärleken och de starka sociala banden med nära och kära kan väga upp för det som Mars och Uranus eventuellt kan föra med sig.
Mars är krigarens planet. Uranus är ”the wild card”. Med Uranus kan vad som helst hända. Det enda som är säkert är att det som sker är helt oväntat.

Varning för snabbt och ilsket beteende. Med Mars i Skorpionen så kan lite för mycket av vin eller alkohol leda till att man gör en miss som man längre fram för alltid kan önska ogjord.
Bästa sättet att hantera helgen är att utse en helnykter förare som säkert tar dig fram och tillbaka till kalaset. Förberedd och uttrustad med lite extra tålamod eller styrka om svartsjuka, kort stubin eller ”lågt” spel dyker upp så kan du koncentrera dig på att njuta av det goda som Venus och Jupiter erbjuder dig.

Fördelarna med att spana in i stjärnorna är att man kan förbereda sig på glada såväl som lite knepigare aspekter!

Jag önskar er alla en härlig och spännande kommande vecka!

Kramar

Helena

 1. Lotta skriver:

  Hej Helena.

  Har en fråga till dig. Jag har kollat mitt personliga horoskop och jag kan läsa om krigaren mars i skorpionen på olika sätt. Jag har mars i skorpionen på grad 2,24 räknas det? Och på vilket sätt märker jag av det? Jag är född i fiskarnas tecken.

  Är oerhört tacksam för svar!

  Tack för en bra blogg!

 2. Hej
  Jag är skytt född 13/12 och jag har sett fram emot att äntligen få ha Jupiter i mitt tecken…men att jag blivit besviken…mitt liv är fortfarande på ”paus” hur jag än försöker att hitta nytt jobb och kärleken som jag väntat på i 12 år så händer inget…
  Har du nån förklaring till hur det kan bli så här? Jupiter i eget tecken ska ju ge en massa positivt.

  1. Hej Birgitta,
   Frågan är var du har Jupiter i transit i ditt personliga horoskop just nu och var du har Saturnus transiterande? Jag hade Jupiter i mitt första hus/stjärntecken samtidigt som Saturnus på samma ställe. ”Segt” var ordet. Det är det personliga horoskopet som ger dig mer inblick i varför Jupiter inte skjutsar på med mer flöde och lycka.
   Allt gott,
   Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..