Hösthoroskop för Oxen 2013 (oktober, november, december)

Oxen 21 april- 21 maj

Oktober

Det är dags för Oxarna att go out and about. Efter månader av fokuserande på hem och familjen vänder Oxarna nu sitt intresse åt karriär och att vara a social butterfly. Ta en drink på Strandvägen 1 och återknyt de där kontakterna som fått vila ett tag, tacka ja till inbjudan från nätverket som du betalar medlemskap till men inte prioriterat sedan i våras. Minns du filmen Working Girl med Melanie Griffith? Hur hon river ut artiklar och i smyg lånar sin chefs aftonkläder för att smita in på ett societetsbröllop för att tala med en företagspamp om affärsidéer? Oxarna kommer inte behöva smita in på några kalas men annars är den generella idén samma sak- håll dig framme för att inte missa kontaktmöjligheter som alldeles strax kan konvertera sig till jobbmöjligheter. På samma sätt som ditt sociala liv lyses upp av Solen kommer även ditt kärleksliv att göra det. Det har en aning Samantha från Sex and the City över sig, dock. Passion, sex and Fifty Shades-vibbar dominerar från och med en 23 oktober och en månad framöver. Se också upp för en svartsjuk partner som kan vilja sprida en osann bild av dig.

Den 18 oktober äger en månförmörkelse rum i ditt tolfte, spirituella hus. Förmörkelser är generellt förknippade med närmast banbrytande händelser. Det är dags för ett nytt grepp och om du inte tar steget självmant, kommer stjärnorna att se till att göra det åt dig. Viktiga uppvaknanden kommer att ske. Är det dags att lägga ned besöken på den där yogastudion, de årliga besöken hos ditt medium eller personliga guru. Ger de dig verkligen vad du behöver? Kanske vill du hellre satsa på att lära dig av Oprahs darling Gabrielle Bernstein eller den nya heta boken Mind over Medicine? Du har ett behov av att få ett grepp om din tro och ditt sätt att förhålla dig till livet, döden och det spirituella- i vilken form det än tar sig uttryck i ditt liv.

Den 21 oktober beger sig kommunikationsplaneten, Merkurius, på en liten semester. När han inte längre är lika delaktig på himlavalvet brukar det leda till förseningar, missförstånd och svårt låg svarsfrekvens på mail och telefonsamtal. Även om Oxarna har de bästa möjligheterna till att skriva på ett partnerskapsavtal, eller put a ring on it, råder jag er att tänka efter två gånger under perioden mellan den 21 oktober och fram till den 10 november. Villkor och omständigheter har en förmåga att förändras när Merkurius inte kontrollerar detaljerna och det är bäst att undvika dyra inköp och kontraktsskrivning under den här perioden. Är det ändå så att du måste skriva på ett avtal, var beredd på att nya omständigheter kan framträda i november som gör att avtalet måste omförhandlas, alternativt hävas.

November

Den 3 november faller en solförmörkelse i Oxarnas äktenskaps- och partnerskapshus. Förmörkelser ses generellt som portaler till nya möjligheter. Som alltid när man är på väg att gå igenom en ny dörr, krävs det att man stänger en annan. Solförmörkelsen kommer att uppmärksamma förhållanden i relationer som inte varit helt okej. Eftersom Skorpionen har ett finger med i spelet finns tendenser till svartsjuka och psykologiska spel. Om du i tysthet genomlidit en situation med en partner eller affärskollega som tär på dig och håller dig i psykologiska bojor är det mycket möjligt att allt brister i samband med den 3 november. Det är dags att bryta dig fri och gå vidare. Eftersom Solen styr ditt familjehus ligger även en koppling till hem och familj. Om något varit dolt för dig i familjelivet, har förmörkelser en förmåga att ta fram dem i dagsljus.

I efterdyningarna av det som sker den 3 november bestämmer sig kommunikationsplaneten Merkurius för att återgå till normal arbetsrytm från och med den 10 november. Även han är inriktad på kommunikation i äktenskaps- och partnerskapshuset.  (Företagspartner kan till exempel vara en advokat, agent eller bankman). Nu kan det bli mycket diskussioner om hur man kommer vidare på företaget eller i äktenskapet. Att skapa lugn i relationer kommer vara på tapeten. Kanske är det papper eller avtal som behöver skrivas för att röra sig vidare efter nya beslut eller förändringar sedan novembers början. Vissa av er kommer att lämna relationer bakom er för att gå vidare själva. Andra av er kommer att gå vidare till helt nya relationer. Förmörkelser kan vara oerhört energikrävande men kom ihåg, this too shall pass.

Merkurius bestämmer även över Oxarnas ekonomi och tack vare en fin koppling mellan Merkurius och lyckoplaneten Jupiter och intuitiva Neptunus kan devisen att gå på egen känsla vara oerhört hjälpsam när det gäller ekonomi. Det kommer vara lättare att ta ekonomiska beslut efter den 10 november.

December

Solen gick in i Oxarnas åttonde hus i slutet av förra månaden.  Det betyder en enda sak: transformation. Nu är det dags för detox av både själ, sinne och kropp. Det är dags att släppa vanemönster och även materiella ägodelar. En gång i tiden var beteenden och mönster själva stommen till hur du levde och det fyllde sin funktion då, men nu håller de troligen dig bara tillbaka. Släpp dem.  Feng Shui for the soul and body, Queridas. Det kan kännas obehagligt, som att bestämma sig för att hoppa från hög höjd, men när man tar steget kittlar det i magen av glädje för att man vågade ta steget rakt ut i det okända och plötsligt kan allt nu få en chans att börja hända.

När julen närmar sig tar Oxarna bäst hand om sig genom att få massage eller kanske besöka kiropraktor. Tänder, ben och hud behöver lite extra TLC. Oxarna avslutar året med Solen i utlandshuset. Att resa till ett varmt land långt bort över jul- och nyår gynnas. Eftersom samma hus även gynnar högre studier, publishing och juridik kan detta alternativt vara ämnen som får ditt intresse inför året som snart ska ta sin början. Kanske får du antagningsbesked till universitet och högskola, bestämmer dig för att ge ut en bok eller hittar en lösning på en juridisk fråga under årets sista dagar.

Under 2014 kommer den strikte planeten Saturnus att fortsatt utmana dig i ditt äktenskaps- och partnerskapshus (han började med det redan i oktober 2012) samtidigt kommer en stark vilja att förena ett högre gott med din karriär att ta mer och mer plats. No soul, no business blir Oxarnas motto för karriär när nyårsdagens morgon gryr.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..